Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε το «παρών» στο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Συνδέσμων της Θύρας 7 και μίλησε για τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον σύλλογο και όχι μόνο. 

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ, υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Μιχάλης Κουντούρης, ενώ το... «παρών», έδωσαν και οι 12 κούπες που κατέκτησε ο πειραϊκός σύλλογος τη  σεζόν που πέρασε. Γραπτό χαιρετισμό απηύθυνε η ΚΑΕ, αφού οι αδερφοί Αγγελόπουλοι βρίσκονται στο εξωτερικό.

«Τελείωσε μια χρονιά γεμάτη ρεκόρ, για τον Σύλλογο μια χρονιά γεμάτη τίτλους και ελπίζω ότι του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα!» ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Βαγγέλης Μαρινάκης, που συνέχισε:
 
«Δε διαχωρίζω ποτέ την ΠΑΕ από τον Ερασιτέχνη. Για μένα είναι ένα! Η οικογένεια του Ολυμπιακού είναι μια».
 
Για τις μεταγραφές, σχολίασε: «Οι μεταγραφές αργούν λόγω Euro αλλά το θέμα στις μεταγραφές είναι να παίρνεις παίκτες καλύτερους από αυτούς που έχεις στο ρόστερ και για αυτό κοιτάζουμε».
 
Για τον Ρομπέρτο: «Ο Ρομπέρτο θέλει να είναι κοντά στην οικογένεια του και πρέπει κάποια πράγματα, ανθρώπινα, να τα καταλαβαίνουμε. Νομίζω και ο ίδιος θα τοποθετηθεί για το θέμα».
 
Συνεχίζοντας, τόνισε: «Εμείς έχουμε τον καλύτερο Έλληνα τερματοφύλακα, τον Καπίνο, τον καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή, τον Φορτούνη και άλλα παιδιά που επίσης πρέπει να στηριχτούν. Και ο Φορτούνης θα ήταν ότι είναι σήμερα αν δεν έπαιρνε ευκαιρίες και αν δεν τον στηρίζαμε;
 
Τόσα χρόνια λάσπη, βαρεθήκαμε να τους ακούμε! Η απάντηση του Ολυμπιακού είναι οι νίκες, οι τίτλοι, το να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι. Και στην Ευρώπη πλέον ο Ολυμπιακός είναι ένα τεράστιο κλαμπ».
 
Για τα διαρκείας: «Συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά την πολιτική των πολύ χαμηλών τιμών στα διαρκείας. Την προηγούμενη σεζόν έγινε ιστορικό ρεκόρ από τον κόσμο μας και είμαστε σίγουροι ότι και αυτή τη χρονιά θα υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση! Αυτό που θέλουμε είναι ένα γεμάτο Καραϊσκάκη, γεμάτο ενέργεια, γεμάτο παιδιά που θα γεμίζουν τις καρδιές τους με αγάπη για τον Ολυμπιακό μας».
 
Σε τοποθέτηση φιλάθλου για τη δημιουργία κλειστού γηπέδου και κολυμβητηρίου για τον Σύλλογο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε:
 
«Εμείς δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε για τον Ολυμπιακό! Αυτά που στους άλλους χαρίστηκαν εμείς τα κάνουμε μόνοι μας. Βλέπετε ότι διαρκώς γίνεται καλύτερο το προπονητικό κέντρο, το Καραϊσκάκη... Είναι και δικό μου όνειρο να γίνει ένα κλειστό γήπεδο και ένα κολυμβητήριο για τον Ολυμπιακό. Και γίνονται συζητήσεις για αυτό. Ίσως αυτό το όνειρο όλων των Ολυμπιακών να γίνει πραγματικότητα πολύ πιο γρήγορα από όσο νομίζετε».