Κατά κοινή ομολογία, την νύχτα της περασμένης Δευτέρας, είδαμε το ελληνικό κράτος επιτέλους να λειτουργεί κανονικά . Οι δικαστικές Αρχές και η Αστυνομία, τηρώντας απλώς το γράμμα του νόμου και αδιαφορώντας για κάθε λογής επωνυμία ή διαπλοκή επιχείρησαν να συλλάβουν τον Κυριάκο Θωμαϊδη, ο οποίος κατ' εξακολούθηση παραβιάζει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις που του απαγορεύουν να δημοσιοποιεί παρανόμως υλικό δικογραφίας (κάτι που έκανε και την Δευτέρα, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι). Ως γνωστόν, ο «τηλεδικαστής» έκανε ό,τι μπορούσε για να αποφύγει την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης εναντίον και στο πλαίσιο αυτό κρύφτηε στα λαγούμια του ΣΚΑΪ, εκμεταλλευόμενος το άσυλο που του παρείχε ο εργοδότης του, Γιάννης Αλαφούζους.

Αφού πέρασε το χρονικό διάστημα που προβλέπεται για την διαδικασία του αυτόφωρου, ο Θωμαϊδης ξαναβρήκε την… χαμένη του τζάμπα μαγκιά και άρχισε πάλι τα ψέματα και τις συκοφαντίες χάρη στις οποίες βγάζει το… παντεσπάνι του από το κανάλι του Φαλήρου. Αυτή την φορά, ο ίδιος και τα παπαγαλάκια που περιβάλλουν το σύστημα Αλαφούζου, εκτοξεύουν ευθείες απειλές και ασκεί ψυχολογική βία ενάντια των αστυνομικών και εισαγγελικών Αρχών που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση σύλληψής του περί δήθεν δυσαρέσκειας των ανωτέρων τους. Εμφανής στόχευση, δεν είναι άλλη από τον εκφοβισμό των Αρχών, ώστε από την ερχόμενη Δευτέρα ο Θωμαϊδης να συνεχίσει ανενόχλητος την επίδειξη ανομίας. Όμως, πλέον κανέναν δεν μπορεί να κοροϊδέψει. Οι μόνοι που δυσαρεστήθηκαν από τα γεγονότα της Δευτέρας, είναι ο ίδιος και το κάθε λογής περιβάλλον του εργοδότητη του.

Αντιθέτως, στις συνειδήσεις κάθε σώφρονα ανθρώπου, τα όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα καταδεικνύουν ότι η εποχή που η ανεξέλεγκτη μιντιακή διαπλοκή και η συκοφαντία μπορούσε να υπερκεράσει τους νόμους και την Δικαιοσύνη έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Το καλύτερο λοιπόν που έχει να κάνει το δίδυμο Θωμαϊδη-Αλαφούζου είναι να συμμορφωθεί με το γράμμα του νόμου. Σε διαφορετική περίπτωση ο τηλεδικαστής θα ψάχνει την Δευτέρα για νέες κρυψώνες, αφού ευτυχώς, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, ούτε οι δικαστικοί λειτουργοί, ούτε η Ελληνική Αστυνομία επηρεάζονται από τα τερτίπια και τους εκβιασμούς τους.