Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το δίαθλο αγώνων «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ 2016» όπου για 3η συνεχόμενη χρονιά στις 11 – 12 Ιουνίου 2016 προσέλκυσε πλήθος αθλητών από την Αθήνα, το Αγκίστρι και την Αίγινα.
Στις 11 Ιουνίου, με τον καιρό μεγάλο σύμμαχο, δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα τρεξίματος στις 19:00μ.μ. για τα παιδιά (3χιλ) και τους περιπατητές (5χιλ) στις 19:15 για τα 13,5χιλ. ενώ περισσότεροι από 500 αθλητές συμμετείχαν στις διαδρομές.
Την επόμενη ημέρα 12 Ιουνίου 2016 περίπου 100 άτομα συμμετείχαν στον αγώνα κολύμβησης, με την εκκίνηση να δίνεται με μικρή καθυστέρηση στις 10:15. Οι αγώνες συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν με ασφάλεια. ο Σωματείο Επαγγελματιών Αγκιστρίου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλους τους αθλητές, που για 3η συνεχή χρονιά υποστήριξαν ένθερμα τον Δίαθλο αγώνα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ 2016».
Στην φετινή διοργάνωση, τοποθετήθηκε στην γραμματεία χρηματική κάλπη, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση και την ευαισθητοποίηση των αθλητών, των εθελοντών, των κατοίκων και των επισκεπτών για το δύσκολο έργο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών του Συλλόγου «ΠΙΣΤΗ» παιδιά με νεοπλαματικές παθήσεις.
Αξίζει να σημειώσουμε, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεκίνησε από το Σωματείο Επαγγελματιών Αγκιστρίου, έπειτα από την επίσκεψη και στάση στο Αγκίστρι, του ηρωικού Ποριώτη κολυμβητή Σπύρου Ροή, που κολύμπησε 80χλμ από τον Πειραιά ως τον Πόρο με στάσεις τα νησιά του Σαρωνικού, με στόχο την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών στον αγώνα που δίνουν τα παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις. διαίτερες ευχαριστίες στο Παπαχαράμπιο Εκπαιδευτήριο για την σημαντική προσφορά του, που μέσα από την ανακύκλωση, καθαριότητα, φιλευσπλαχνία, ευ αγωνίζεσθαι παραδίδει μαθήματα πολιτισμού. Επιπλέον, εκφράζονται θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμο Αγκιστρίου για την υποστήριξή του στις αθλητικές δραστηριότητες του νησιού, το Αστυνομικό Τμήμα Αγκιστρίου για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του αγώνα τρεξίματος αλλά και της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, το ασθενοφόρο με τον Ιατρό κύριο Ηλιάδη και την νοσηλέυτρια κυρία Άρτεμις Λαβούτα, την Ελληνική Ομάδα Ερυθρού Σταυρού «ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ», την Ελληνική Ομάδα Ναυαγοσωστών, το Λιμενικό Σώμα Αγκιστρίου για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης.