Με τις κατηγορίες της απιστίας και της απάτης εις βάρος του ΕΟΠΥΥ σε βαθμό κακουργήματος, συνελήφθη επ' αυτοφόρω ο φαρμακοποιός Λουκάς Τζανής, πρώην δήμαρχος Δραπετσώνας - Κερατσινίου,  από άνδρες της οικονομικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ. 

Ο συλληφθείς αφαιρούσε από σκευάσματα τα αυτοκόλλητα κουπόνια και τα επικολλούσε σε συνταγές για να εισπράττει τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ τα φάρμακα τα κρατούσε σε μια ιδιωτική αποθήκη. Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν 3 έως 4 χιλιάδες κουτιά σκευασμάτων. 

Πως ο πρώην Δήμαρχος έστησε την απάτη με τα φάρμακα

Στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, συνέλαβαν τον 53χρονο φαρμακοποιό, όταν σε αποθήκη που διατηρούσε εντόπισαν 3.000-4.000 φάρμακα, από τα οποία είχαν αποκολληθεί τα κουπόνια γνησιότητας. Ο ίδιος, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., υποστήριξε ότι «ήθελε να χαρίσει τα φάρμακα σε Σύρους πρόσφυγες». Η αστυνομική έρευνα έχει επεκταθεί και σε γιατρούς του Κερατσινίου και άλλων περιοχών, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι προέβαιναν στην παράνομη συνταγογράφηση. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, η απάτη γινόταν ως εξής: Ο γιατρός χρησιμοποιώντας ΑΜΚΑ ασθενών, εν αγνοία τους, συνταγογραφούσε φάρμακα ευρείας χρήσης, ο φαρμακοποιός αποκολλούσε τα κουπόνια, τα τοποθετούσε στις αποδείξεις και εισέπραττε το ποσοστό των χρημάτων που ενέκρινε ο ΕΟΠΥΥ ή άλλα Ταμεία για το κάθε φάρμακο. Οι ποσότητες των φαρμάκων έμεναν στον φαρμακοποιό, ο οποίος είχε την δυνατότητα να τα διαθέσει στην «μαύρη» αγορά ή ακόμη και να τα εξάγει σε κάποια άλλη χώρα.

Στελέχη του ΕΟΦ, του ΕΟΠΥΥ και άλλων Ταμείων, προβαίνουν σε παράλληλες έρευνες προκειμένου να εντοπίσουν τις συνταγές των φαρμάκων που εντοπίστηκαν στην αποθήκη, τους γιατρούς που τις είχαν γράψει και το εύρος της οικονομικής ζημιάς για το ελληνικό δημόσιο.