Σε πρόσφατο αφιέρωμα της, η βρετανική εφημερίδα Telegraph, προτείνει τέσσερα Ελληνικά νησιά, χαρακτηρίζοντας τα ως παραδεισένια καταφύγια για ανθρώπους που επιθυμούν τη διαφορετική τουριστική συνταγή για τις διακοπές τους, μακριά από την βαβούρα της πολυκοσμίας.

Ανάμεσα στα 4 αυτά νησιά, βρίσκεται και η Ύδρα. Τα υπόλοιπα τρία είναι η Ικαρία, Μαράθι και Κουφονήσια.

Για την Ύδρα η Telegraph αναφέρει:

«Ίσως η μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο ειδυλλιακή είναι η Ύδρα, αποτελεί το γεγονός, ότι υπήρξε η έμπνευση για το ποιητικό ερωτικό τραγούδι του Leonard Cohen, “A bird on a wire”.

Ο μουσικός που έγραψε τραγούδι, ενώ ζούσε  στο νησί στη δεκαετία του ‘60. Η σειρήνα της μεγάλης οθόνης  Σοφία Λόρεν είχε εξίσου γοητευτεί από την  Ύδρα όταν γυρίστηκε εκεί τη δεκαετία του ’50, η επιτυχία «Το παιδί και το δελφίνι».

Λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε.

Αυτοκίνητα και ποδήλατα απαγορεύονται από τους ντόπιους, οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν τον ήρεμο τρόπο ζωής, ενώ  έχουν αφήσει τα γαϊδουράκια να μεταφέρουν τα εμπορεύματα και τις αποσκευές  των επισκεπτών γύρω από τα πλακόστρωτα δρομάκια του νησιού και τα παράκτια μονοπάτια.

Ενώ το νησί δεν μπορεί να καυχηθεί για αμμώδεις παραλίες, οι κολπίσκοι με βότσαλο στο Μπίστι και στον Άγιο Νικόλαο είναι ειδυλλιακά σημεία κολύμβησης που παραμένουν σχεδόν εντελώς ερημικά».