Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν., στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, διοργάνωσαν σε χώρους άθλησης  του Δήμου δραστηριότητες  για μαθητές σχολείων της πόλης.

 

Το αθλητικό συγκρότημα στην πλαζ Βοτσαλάκια, άνοιξε τις πόρτες του για τους μαθητές, οι οποίοι αθλήθηκαν και διασκέδασαν στα 2 γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου, στα 2 γήπεδα τένις, στο κολυμβητήριο, στα γήπεδα μπάσκετ και  beach volley.

 

Επιπλέον στον περιβάλλοντα  χώρο,  τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε υπαίθρια άθληση.

 

Σημειώνεται πως ανάλογα δρώμενα εξελίχθηκαν  στα αθλητικά κέντρα και των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων της πόλης, με πληθώρα δραστηριοτήτων για τους μαθητές και με τη συμμετοχή των Δασκάλων –Καθηγητών.

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Σταύρος Ελληνιάδης, τόνισε: «Ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού,  διοργάνωσαν δράσεις για τους μαθητές της πόλης μας, με στόχο την άθληση, την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση. Η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών μας γεμίζει χαρά και ενισχύει το στόχο μας να προσφέρουμε όσο γίνεται περισσότερα αθλητικά δρώμενα στα παιδιά των σχολειών του Πειραιά. Ο Ο.Π.Α.Ν., εκτός από τον σωματειακό αθλητισμό υποστηρίζει έμπρακτα τον σχολικό αθλητισμό, υλοποιώντας  αθλητικές δράσεις για τους μαθητές της πόλης. Ένας από τους κυρίαρχους στόχους μας είναι να υπάρχουν  άρτιες αθλητικές υποδομές  σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, έτσι ώστε τα παιδιά να αθλούνται με ασφάλεια.  Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτή την όμορφη αθλητική διοργάνωση. Θέλουμε να προσφέρουμε χαρά στα παιδιά των σχολείων της πόλης μας. Για το λόγο αυτό, σκοπεύουμε στο άμεσο μέλλον να υλοποιήσουμε παρόμοιες δράσεις».

 

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά κ. Νίκος Καλαμακιώτης, δήλωσε: «Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία γιορτάζεται σήμερα από όλα τα σχολεία του Δήμου μας, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες του Πειραιά πως καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση και ενίσχυση των αθλητικών δραστηριοτήτων μέσα στα σχολεία μας. Η στροφή των μαθητών μας προς τον αθλητισμό αποτελεί για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Ήδη σε μερικά από τα σχολεία μας προχωρούμε σε συντήρηση των γυμναστηρίων και των αύλειων χώρων όπου λαμβάνουν χώρα όλες οι αθλητικές δραστηριότητες. Ταυτοχρόνως διοργανώνουμε εκδηλώσεις – αγώνες διαφόρων αθλημάτων στις οποίες βασικοί συμμετέχοντες είναι οι μαθητές μας. Πιστεύουμε πως μέχρι και τη λήξη της θητείας μας η εικόνα θα είναι σαφώς βελτιωμένη και σε αυτόν τον τομέα».

 ​