Αυτός είναι Θρύλος! Ο Ολυμπιακός έκανε επίδειξη δύναμης στην Τούμπα, νίκησε άνετα 2-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έκανε το 6Χ6 στο πρωτάθλημα και έδειξε ότι δεν τον σταματάει τίποτα και κανείς. Ιντέγε (27’) και Μιλιβόγεβιτς (36’) τα γκολ του Θρύλου, που ήταν σούπερ στο πρώτο ημίχρονο, και... άνετος στο δεύτερο.

Κακή η διαιτησία του Γιάχου, δεν δόθηκε πέναλτι στον Φορτούνη στο 5’, στον Σεμπά στο 36’, και δύο αποβολές στον Τζαβέλλα: στο 5’ και στο 24’. Μάλιστα, θα μπορούσε να αποβληθεί και ο Βίτορ, που πάτησε εσκεμμένα κι εκείνος, στο 29’, τον Ντουρμάζ, ενώ οι παίκτες του ΠΑΟΚ έπαιζαν αντιαθλητικά.

Ούτε με... λάσο στο πρώτο ημίχρονο!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην Τούμπα, όπως αρμόζει σε έναν πρωταθλητή Ελλάδας, και όπως γουστάρει να βλέπει ο κόσμος του: Αφιονισμένος! Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων φάνηκε ξεκάθαρα, σε τέτοιο βαθμό που το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου φάνταζε λίγο.

Ο Θρύλος προηγήθηκε στο 27’ (0-1) με το παρθενικό γκολ του Ιντέγε, από την κάθετη του Φορτούνη. Ο Νιγηριανός επιθετικός είχε απίστευτη γκίνια στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά σκόραρε εκεί που έπρεπε, με υπέροχο τρόπο, μιας και αφού πρώτα «άδειασε» τον Ρικάρντο Κόστα, ακολούθως πλάσαρε υπέροχα (με το εξωτερικό!) για το πρώτο του γκολ.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και σκόραρε κι άλλο γκολ: Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μιλιβόγεβιτς βρήκε ιδανικά την μπάλα με το κεφάλι και το 0-2 στο 36’ ήταν γεγονός, ακριβώς μία φάση μετά το δεύτερο πέναλτι που «έπνιξε» ο Γιάχος, με την ανατροπή του Σεμπά!

Η πρώτη, ήταν στο 5’, όταν ο Τζαβέλλας ανέτρεψε τον Φορτούνη, σε φάση που έπρεπε να δοθεί πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον προκλητικό παίκτη του ΠΑΟΚ. Και λέμε «προκλητικό», γιατί ήταν εριστικός ακόμα και στη φάση του 24’, όταν πάτησε ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ τον Φορτούνη, χωρίς να δει την κίτρινη κάρτα. Αυτή, πάντως, την είδε στο 39’, όταν κράτησε τον Σεμπά, αλλά διαμαρτυρήθηκε κιόλας!

Πάντως, στο πρώτο ημίχρονο ο Θρύλος ήταν ξεκάθαρα ανώτερος. Με σούπερ Ντουρμάζ και Φορτούνη, «πατούσε» πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας και θα μπορούσε να είχε σκοράρει κι άλλο γκολ. Πιο κλασική ευκαιρία για τον πρωταθλητή Ελλάδας ήταν στο 5’: ο Ντουρμάζ έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα αριστερά, έκανε χαμηλή παράλληλη σέντρα και ο Φορτούνης, ο οποίος ανατράπηκε από τον Τζαβέλλα, δεν κατάφερε για λίγο να βρει την μπάλα.

Σε αυτό το διάστημα, οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Μακ στο 39’ (απέκρουσε ο Ρομπέρτο) και με τον Αθανασιάδη στο 45’.

Κράτησε χαλαρά, σούπερ ρομπέρτο

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός δεν έπιασε την ίδια απόδοση. Μετά την υπερπροσπάθεια στο «Emirates» και το καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα, ο Θρύλος κατέβασε... ταχύτητα, και με σούπερ τον αρχηγό του, κράτησε το μηδέν στην άμυνα και πήρε μία μεγάλη νίκη.

Ο Ρομπέρτο ήταν καθοριστικός ώστε να διατηρηθεί η ηρεμία των παικτών του Ολυμπιακού, μιας και δήλωσε «παρών» στις προσπάθειες του Μπερμπάτοφ (54’), του Αθανασιάδη (60’) και σε διπλή φάση με Κόστα και Κίτσιου (73’).

Στο ίδιο διάστημα, πάντως, ο Ολυμπιακός μπορεί να έριξε τον ρυθμό, εντούτοις είχε κάποιες πολύ καλές στιγμές να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ.

Στο 67’, ο Ντουρμάζ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε απ’ όλους (δεν την βρήκε για λίγο ο Κασάμι) και κατέληξε μόλις άουτ, ενώ στο 75’, ο Σουδηός εξτρέμ πήρε την μπάλα από την πάσα του Κασάμι, σούταρε με βολέ και την έστειλε ελάχιστα έξω.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έκανε επιβλητικό πέρασμα από την Τούμπα, με σούπερ Φορτούνη, Ρομπέρτο, Ντουρμάζ, αλλά και εξαιρετική εμφάνιση ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ! Είναι από τα παιχνίδια που δύσκολα θα βρεις υστερήσαντα παίκτη. Πολύ καλή παρουσία είχαν και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, μιας και τόσο ο Σιόβας, όσο και ο Μποτία, έκοψαν κάθε απειλητική μπαλιά.