Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε σε εκδήλωση που οργάνωσε, «ο Σύνδεσμος Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου», στο Δημοτικό Θέατρο, όπου χορωδιακά και χορευτικά σύνολα παρουσίασαν ένα απάνθισμα των  πλούσιων μουσικών και χορευτικών ιδιαιτεροτήτων της Μεγαλονήσου και των άλλων νησιών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που φιλοξενούμε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τον Σύνδεσμο Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, έναν πολύ δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο της πόλης μας, ο οποίος εκτός από τη δική του πλούσια δραστηριότητα, ανταποκρίνεται και στα δικά μας καλέσματα και συμμετέχει σε κάθε ευκαιρία στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά.Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη δημοτική αρχή και τη διαχείριση αυτού του εμβληματικού θεάτρου τονίσαμε ότι σκοπός μας είναι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά να μετατραπεί, εκτός από έναν τόπο θεατρικής παραγωγής και δημιουργίας με σημαντικές παραστάσεις, σε έναν τόπο συνάντησης, σε ένα  θέατρο ανοιχτό προς την κοινωνία του Πειραιά. Για τον λόγο αυτό όποτε αυτό είναι δυνατόν, το θέατρο παραχωρείται σε φορείς και συλλόγους της πόλης μας προκειμένου να αναδείξουν είτε την πολιτιστική τους δράση, είτε την ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα των τόπων καταγωγής τους.Ο Πειραιάς, άλλωστε, υπήρξε ανέκαθεν σημείο συνάντησης ανθρώπων από διαφορετικούς τόπους, οι οποίοι σήμερα αποτελούν αναπόσπαστο και ιδιαίτερα δραστήριο κομμάτι της πειραϊκής κοινωνίας σε όλους τους τομείς. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να προβάλλονται οι παραδόσεις του τόπου μας, να υπάρχει μια συνέχεια από γενιά σε γενιά, έτσι ώστε όλα αυτά τα υπέροχα έθιμα, τα τραγούδια και οι παραδοσιακοί μας χοροί να διατηρούνται και αναδεικνύονται.Με τον Σύνδεσμο Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου έχουμε αναπτύξει τα τελευταία δύο χρόνια μια πολύ καλή σχέση, η οποία στηρίζεται στην αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό. Θα ήθελα να δώσω θερμά συγχαρητήρια στις δραστήριες κυρίες του Συλλόγου για την πολιτιστική και την κοινωνική τους δράση, αλλά και για τη σημερινή εκδήλωση, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από την παράδοση και τον πολιτισμό της Μεγαλονήσου και των νησιών μας. Εύχομαι καλή διασκέδαση σε όλους. Να είστε όλοι καλά».

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου κα Χρυσάνθη Μουτσάτσου, στο χαιρετισμό της, υπογράμμισε:

«Αγαπητοί προσκεκλημένοι, ευχαριστώ που μας τιμάτε με την παρουσία σας. Αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες που βιώσαμε, ας ευχηθούμε όλοι μας, να τις ξεπεράσουμε σύντομα. Μη ξεχνάμε ότι ο πολιτισμός και το πνεύμα είναι βασικά συστατικά που μπορούν να καθορίσουν τη μοίρα του τόπου μας και να μας κάνουν ισχυρούς. Ας δώσουμε λοιπόν χρώμα στο γκρι που κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας και να αναδείξουμε τον Πειραιά μας  πρωτεύουσα της θάλασσας, του πολιτισμού και του αθλητισμού σε όλη την Ευρώπη.Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, με τις δραστήριες γυναίκες, θα εργαστεί ενωμένα με νέες σκέψεις και δυνάμεις  για να διασφαλίσουμε το μέλλον του Συνδέσμου και να σταθούμε στην επικαιρότητα των γεγονότων, ιδίως στα πολιτιστικά θέματα της Κρήτης και των Νήσων Αιγαίου που εκπροσωπούμε και του Πειραιά που εδρεύουμε. Η χορωδία και τα χορευτικά δρώμενα συμβάλλουν ενεργά στη διατήρηση και ανάδειξη του πολιτισμού μας».