Μια οπτασία χρωμάτων και ρυθμών κυριάρχησε στην ετήσια μεγάλη «Γιορτή της Γυμναστικής» του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε  στο κατάμεστο Βεάκειο Θέατρο, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.
 
Μικροί και μεγάλοι παρουσίασαν ένα δείγμα της δουλειάς που γίνεται κατά τη διάρκεια της χρονιάς στα τμήματα μαζικής άθλησης στα δημοτικά γυμναστήρια Πειραιά, όπως ρυθμική γυμναστική, μπαλέτο, μοντέρνοι και παραδοσιακοί χοροί κ.α.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ανακοίνωσε την ανακατασκευή των γηπέδων του «Θεμιστοκλείου», του κλειστού γυμναστηρίου «Σαλπέας» και του κλειστού γηπέδου Καμινίων, ενώ ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Νίκος Γέμελος, κάλεσε τα παιδιά να συμμετάσχουν δωρεάν, στα καλοκαιρινά camp που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με τον Ολυμπιακό για δεύτερη χρονιά.
 
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης χαιρετίζοντας την «Γιορτή γυμναστικής» υπογράμμισε:
 
«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας όχι μόνο σ’ αυτήν την ωραία βραδιά στο Βεάκειο, αλλά και στα προγράμματα που οργανώνει ο Ο.Π.Α.Ν. σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ξέρω ότι ως Δήμος έχουμε ακόμη πολλές ελλείψεις  και προβλήματα. Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη, ωστόσο γίνεται προσπάθεια. Δουλεύουν αρκετά συστηματικά η νυν Πρόεδρος κα Αντωνάκου και ο κ. Γέμελος, όπως δούλεψε και ο πρώην Πρόεδρος κ. Ελληνιάδης,  αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και έχουν μια κοινή στόχευση. Να αναβαθμίσουν «το κομμάτι» του αθλητισμού στην πόλη μας. Είναι δύσκολο, αλλά είναι εφικτό. Θέλει προσπάθεια και θα έχει αποτέλεσμα. Έχουμε και μια ευχάριστη ανακοίνωση να κάνουμε σήμερα σε σας που είστε άνθρωποι του αθλητισμού με την ευρεία έννοια, αφού εμπιστεύεστε τα παιδιά σας στα προγράμματα του αθλητισμού.
Θα ήθελα όμως αυτές τις ευχάριστες ανακοινώσεις που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί να τις κάνει η κα Σταυρούλα Αντωνάκου ως Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και ως άνθρωπος του αθλητισμού, γιατί ο καθένας έχει το ρόλο του και είναι καλό ο καθένας στον τομέα του να αναγγέλλει και να δημοσιοποιεί εκείνος τα ευχάριστα. Ευχαριστώ και πάλι για τη συμμετοχή σας,  στα προγράμματα του Δήμου. Να έρθει η κα Σταυρούλα Αντωνάκου να μας πει για τον Ο.Π.Α.Ν. και τη δραστηριότητά του και να εξαγγείλει τρεις πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό και που θα γίνουν άμεσα στο Δήμο.
Σας ευχαριστώ πολύ».
 
Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου,  στο χαιρετισμό της, τόνισε:
«Να με συγχωρήσετε γιατί δεν έχω συνηθίσει να μιλάω σε τόσο κόσμο, έχω συνηθίσει να παίζω πόλο σε τέτοιο κόσμο. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και για τη συμμετοχή σας  στα προγράμματα του Δήμου. Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις, το διαπίστωσα και εγώ η ίδια. Κάνουμε προσπάθειες να βελτιώσουμε λίγο τους χώρους, πριν κλείσουν τα γυμναστήρια για το καλοκαίρι. Αυτό που δεσμεύομαι προσωπικά και ο Νίκος Γέμελος ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. είναι, ότι θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, ώστε το Σεπτέμβρη να μπείτε σε χώρους οι οποίοι θα είναι ανθρώπινοι για σας και τα παιδιά σας.
 
Είναι πολύ σημαντικός ο μαζικός αθλητισμός. Εμείς μπορεί να κάναμε πρωταθλητισμό, αλλά αποδίδαμε πάντα πολύ μεγαλύτερο σεβασμό στους γονείς και τα παιδιά που προσπαθούσαν να κάνουν αθλητισμό, παρ’ όλες τις δυσκολίες που συναντούσαν. Είμαι στην ευχάριστη θέση λοιπόν να κάνω εγώ αυτή την ανακοίνωση και ευχαριστώ πάρα πολύ τον Δήμαρχο που μου δίνει τη δυνατότητα. Μετά από μεγάλη προσπάθεια του Δημάρχου μας του Γιάννη Μώραλη, αλλά και τη καλή διάθεση και συνεργασία με την Περιφέρεια, προχωράμε άμεσα  στην ανακατασκευή των γηπέδων του «Θεμιστοκλείου», του κλειστού γυμναστηρίου «Σαλπέας» και του κλειστού γηπέδου Καμινίων.
 
Είναι δύσκολες οι εποχές. Ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας κι άλλο χρόνο μέχρι να κλείσει η πενταετία, αλλά γίνονται πολλές προσπάθειες συντονισμένες και είμαι πάρα πολύ τυχερή και εγώ και ο Νίκος Γέμελος - που προερχόμαστε από τον αθλητισμό - που είμαστε σε μια δημοτική ομάδα, η οποία αγαπάει πραγματικά τον αθλητισμό και προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό. Ήδη όλο αυτό το διάστημα με τη βοήθεια και του Ολυμπιακού κυρίως, έχουμε προχωρήσει σε ανακατασκευές γηπέδων, αλλά αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι ότι αυτά τα γήπεδα, τα λίγα που έχουμε, θα επισκευαστούν και θα τα χαίρονται οι δημότες και εσείς. Καλό καλοκαίρι σε όλους».
 
 Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και Ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος, επισήμανε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στο Βεάκειο θέατρο. Συγχαρητήρια στους συναδέλφους γυμναστές για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει με τα παιδιά. Θα ήθελα να καλέσω όλα τα παιδιά στα καλοκαιρινά camp που θα πραγματοποιηθούν δωρεάν σε τέσσερεις περιόδους, έπειτα από συνεργασία του Δήμου Πειραιά και του Ολυμπιακού. Σας ευχαριστώ».
 
Η Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά κα Άννα Τηλιακού, ευχαριστώντας το Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη, επισήμανε:
«Θα ήθελα ως Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά και εκ μέρους της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά να απευθύνω τις θερμές ευχαριστίες μου στον Δήμαρχο και στους συνεργάτες του στον Ο.Π.Α.Ν. για την ανακατασκευή και επισκευή της πισίνας του Σχολείου μας, που μετά από 16 ολόκληρα χρόνια έχει αρχίσει να λειτουργεί σε πρόγραμμα σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ελπίζω και εύχομαι  ο Δήμος να έχει σε απόλυτη προτεραιότητα τα Σχολεία της Ειδικής Αγωγής και τα άτομα με ειδικές ανάγκες».
 
Στη Γιορτή Γυμναστικής παρευρέθηκαν: ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ηλίας Σαλπέας και πλήθος κόσμου.