Μεικτά συνεργεία του Δήμου Πειραιά από τις Διευθύνσεις Πρασίνου, Οδοποιίας και Ηλεκτρολογικού, εργάστηκαν σήμερα ταυτόχρονα  στην οδό Αλιπέδου, στην είσοδο της πόλης, για την αναβάθμιση και τον καλλωπισμό της περιοχής. Για πρώτη φορά λειτούργησε τέτοιου είδους συνεργείο και είχε πιλοτικό χαρακτήρα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης βρέθηκε στον χώρο των εργασιών και ενημερώθηκε για την πορεία τους. Μαζί του ήταν ο  Αντιδήμαρχος Δόμησης, Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας - Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης , ο Αντιδήμαρχος  Δημοτικής Περιουσίας, Κτηματολογίου,  Μηχανολογικού - Ηλεκτρολογικού κ. Στέλιος Γαϊτανάρος και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Σταύρος Βοϊδονικόλας

Τα συνεργεία κλάδεψαν και καλλώπισαν δέντρα, ανακατασκεύασαν πεζοδρόμια, προχώρησαν σε ηλεκτρολογικές εργασίες, άλλαξαν τις πινακίδες σήμανσης, ενίσχυσαν και βελτίωσαν τον δημοτικό φωτισμό,  ενώ πραγματοποιήθηκε χρωματισμός των φωτιστικών ιστών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Με προηγούμενες παρεμβάσεις, όπως ήταν το ντύσιμο της «Κάβας Χάλαρη» και του «Σιλό»,  η ανακατασκευή πεζοδρομίων στην 34ου Συντάγματος και με αυτές που πραγματοποιούμε σήμερα, θέλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της εισόδου της πόλης. Δε νοείται να θέλουμε να αναπτυχθεί τουριστικά ο Πειραιάς και η είσοδος να είναι εγκαταλελειμμένη, όπως ήταν τόσα χρόνια. Με αυτά τα έργα, αν και μικρής κλίμακας, επιθυμούμε να βελτιώσουμε ταυτόχρονα την καθημερινότητά των πολιτών. Θα συνεχίσουμε εντατικά με τέτοιες παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία της πόλης».