Με αφορμή την έναρξη της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδώνια 2016, η διοργανώτρια εταιρία και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, διοργανώνουν το Σάββατο 4 Ιουνίου αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων στο κέντρο του Πειραιά. Στον αγώνα θα τρέξουν εκατοντάδες δρομείς Έλληνες και ξένοι που έχουν έρθει στην Ελλάδα από πολλά μέρη του κόσμου για τα Ποσειδώνια. Τα έσοδα από τις συμμετοχές του αγώνα θα διατεθούν στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Το Posidonia Running Event εντάσσεται για πρώτη φορά στις καθιερωμένες αθλητικές διοργανώσεις των Ποσειδωνίων και πραγματοποιείται στον Πειραιά, αναδεικνύοντας τη σημασία που έχει η πόλη για τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, ως το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 9 το πρωί μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Οι δρομείς θα τρέξουν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, θα περάσουν μπροστά από τη Μαρίνα Ζέας και θα τερματίσουν πάλι στο Δημοτικό Θέατρο.

 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης αναφέρει σχετικά: «Ο Δήμος Πειραιά έχει θέσει υπό την αιγίδα του τα Ποσειδώνια 2016, θέλοντας να τονίσει τη σημασία της κορυφαίας ναυτιλιακής έκθεσης για την πόλη μας την πρωτεύουσα της ελληνικής ναυτιλίας. Επιθυμία της δημοτικής αρχής και όχι μόνο, αλλά ολόκληρης της πειραϊκής κοινωνίας, είναι τα Ποσειδώνια σύντομα να γυρίσουν στον Πειραιά που είναι ο φυσικός τους χώρος. Δυστυχώς δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό. Φέτος, σε συμβολικό επίπεδο, τα Ποσειδώνια θα «κατέβουν» στον Πειραιά με τη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου  Posidonia Running Event,  στον οποίο συμμετέχουν δρομείς από όλο τον κόσμο. Είναι μια ακόμα δράση εξωστρέφειας προκειμένου να προβληθεί περαιτέρω ο Πειραιάς σε διεθνές επίπεδο και μάλιστα με την παρουσία στην πόλη μας εκπροσώπων της παγκόσμιας ναυτιλιακής κοινότητας».

 

Η πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου δήλωσε:

«Υποδεχόμαστε στον Πειραιά τον αγώνα δρόμου που γίνεται στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων 2016. Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία της διοργάνωσης, έτσι ώστε να το ευχαριστηθούν, τόσο όσοι θα τρέξουν, όσο και ο κόσμος που θα παρακολουθήσει τον αγώνα».