Με ένα πλατύ χαμόγελο βγήκε από τη θάλασσα, λίγο μετά της 1 το μεσημέρι, ο κολυμβητής Σπύρος Ροής που από χθες πραγματοποιεί ένα 6ήμερο κολυμβητικό διάπλου στο Σαρωνικό, που ξεκίνησε από τον Πειραιά και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου στη γενέτηρά του, τον Πόρο. Ο Σπύρος Ροής με την εξαιρετική του φυσική κατάσταση και την υψηλή τεχνική που διαθέτει, κάλυψε τα 18 χιλιόμετρα που χωρίζουν τη Σαλαμίνα από την Αίγινα, με τρόπο που έμοιαζε με έναν "υγιεινό περίπατο". Η πορτοκαλή σημαδούρα που είχε δεμένη στη μέση του ξεχώριζε από μακριά, μαζί με το ιστιοφόρο που ήταν το σκάφος υποστήριξης και μετέφερε την ομάδα του. Λίγο μετά το "Φανάρι του Μπούζα" τα δύο σκάφη τύπου Optimist από το Ναυτικό Όμιλο Αίγινας υποδέχθηκαν τον κολυμβητή συνοδεύοντάς τον μέχρι την είσοδο του λιμανιού.

6:46

 

Επίσης, δύο διασωστικά σκάφη της εταιρίας "Μαλτέζος" βρίσκονταν κοντά στον κολυμβητή κατά την προσέγγισή του στην Αίγινα. Στην Παλαιά Προβλήτα που είχε οριστεί ως τόπος υποδοχής, τον Σπύρο Ροή ανέμεναν μαθητές του 2ου Δημοτικού και αρκετοί κάτοικοι του νησιού που αψήφισαν τη ζέστη. Όργανα του Λιμενικού Σώματος και υπάλληλοι του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, διατήρησαν όλα τα μέτρα ασφαλείας προκειμένου ο κολυμβητής να ανέβει στην προβλήτα. Ανεβαίνοντας το τελευταίο σκαλοπάτι της σκάλας που είχε τοποθετηθεί στην προβλήτα, όλοι θέλησαν να τον πλησιάσουν, να του σφίξουν το χέρι και να του πουν συγχαρητήρια. Τα χειροκροτήματα και  χαρούμενες φωνές έκαναν γιορτινή στην ατμόσφαιρα.
 

Τον Σπύρο Ροή υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης και ο Λιμενάρχης κύριος Κυριάκος Γκαρής. Επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Νίκος Οικονόμου, οι αντιδήμαρχοι κύριοι Βαγγέλης Δέδες και Κώστας Γεννίτσαρης, επίσης ο Δημοτικός Σύμβουλος και διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κύριος Αντώνης Ντελής, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού κύριος Κώστας Λορέτζος, όπως επίσης εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου, ο Σπύρος Ροής θα προσεγγίσει το Αγκίστρι, κολυμπώντας 8χλμ. Την Παρασκευή 3 Ιουνίου, θα κολυμπήσει από το Αγκίστρι, στον Άγιο Γεώργιο Μεθάνων, απόσταση 10χλμ. Το Σάββατο 4 Ιουνίου θα προσεγγίσει το λιμάνι των Μεθάνων, διανύοντας απόσταση 12χλμ. Και την Κυριακή 5 Ιουνίου, ο Σπύρος θα ξεκινήσει από το Λιμάνι των Μεθάνων για να τερματίσει στην γενέτειρά του, τον Πόρο, διανύοντας την απόσταση των 13χλμ.

Για να ενισχύσετε οικονομικά την "Πίστη", τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις, μπορείτε να κάνετε κατάθεση στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών:
Εθνική Τράπεζα: 054 48000 520
Alpha Bank: 13000 200 200 8236
Αγροτική Τράπεζα: 0030 400 30 83 83
Εμπορική Τράπεζα: 55 15 22 76
Eurobank: 0026.0426.34.01000944