Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2016, τα παιδιά 15 Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, παρουσία παιδαγωγών, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις  στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.

 

Το πρόγραμμα των επισκέψεων ξεκίνησε την Τρίτη 17/5/2016 και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 26/5/2016.  

 

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών, κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, δήλωσε:

«Με αφορμή τον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας 2016  και στο πλαίσιο προώθησης, αλλά και στήριξης δράσεων με επίκεντρο τα παιδιά, για τη σχολική χρονιά 2015-2016, 15 Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά, πραγματοποίησαν εξαήμερες μεγάλες εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Ναυτικό Μουσείο.

Τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών  του Δήμου Πειραιά, με την παρουσία παιδαγωγών επισκέφτηκαν το μεγαλύτερο Ναυτικό Μουσείο στην Ελλάδα.

Είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκθέματα, να έρθουν σε επαφή με  την ναυτική παράδοση  και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων.

Είναι μεγάλη χαρά για εμένα, αλλά και για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας που συμμετείχαμε σε ένα μεγάλο θεσμό για την πόλη μας,  στις Ημέρες Θάλασσας 2016.

Ζούμε στον Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Η θάλασσα αποτέλεσε  ζωοδότρα δύναμη για τον Πειραιά και είναι το μέλλον μας.

Οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί λοιπόν, έδωσαν το «παρών» σε αυτό  τον εορτασμό των Ημερών Θάλασσας,  έβαλαν το δικό τους λιθαράκι και συμμετείχαν ενεργά με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο».