Εντυπωσιακή και πέρα από κάθε προσδοκία είναι η προσέλευση του κόσμου στην τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς», η οποία έχει καταπλεύσει από την Παρασκευή 27 Μαΐου στο λιμάνι της Μαρίνας Ζέας, για τον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2016».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, επισκέφθηκε εχτές το εντυπωσιακό πλοίο, περιηγήθηκε μαζί με πολίτες  στην τριήρη και ενημερώθηκε από αξιωματικούς του Π.Ν. για την σπουδαία ιστορία της.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε: «Βρισκόμαστε στην τριήρη «Ολυμπιάς», στο πιο ιστορικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο από την Παρασκευή κοσμεί τη Μαρίνα Ζέας, για τον εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας 2016». Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί διαπιστώνω ότι η προσέλευση του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Βλέπουμε χαμογελαστά πρόσωπα, γονείς με τα παιδιά τους να ξεναγούνται στην τριήρη  και να μαθαίνουν την ιστορία της. Χωρίς καμία αμφιβολία, η παρουσία της τριήρους στη Μαρίνα Ζέας, είναι μια πολύ σημαντική δράση του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2016», καθώς  είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πολιτιστική ταυτότητα και τη ναυτική παράδοση της πόλης μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού και όλους όσοι συνέβαλαν, έτσι ώστε η τριήρης «Ολυμπιάς» να έρθει στον Πειραιά.

Χαίρομαι γιατί δώσαμε τη δυνατότητα στους δημότες μας, αλλά και στους επισκέπτες της πόλης μας, να θαυμάσουν με ελεύθερη είσοδο το πλέον εμβληματικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού».

Περισσότερες πληροφορίες και βίντεο για την τριήρη «Ολυμπιάς» στον σύνδεσμο του Πολεμικού Ναυτικού:

http://www.hellenicnavy.gr/el/trireme-olympias

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

http://www.imeresthalassas.gr/