Περισσότερα από 200 παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών έλαβαν μέρος στους κολυμβητικούς αγώνες για το 1ο Κύπελλο Πειραιά που διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) στο δημοτικό κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια. Στους αγώνες συμμετείχαν παιδιά από τις ομάδες του Ολυμπιακού, του Εθνικού και της Καστέλλας.

Το Κύπελλο Πειραιά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις Ημέρες Θάλασσας 2016 που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά και περιελάμβανε αγώνες 100μ. και 50μ. ελεύθερο, 100μ. και 50μ. πρόσθιο, 100μ. και 50μ. ύπτιο, 50μ. πεταλούδα και 100μ. μικτό ατομικό. Αμέσως μετά το τέλος των αγώνων ακολούθησε επίδειξη της ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης του Οργανισμού, Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.). Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν παρέλαβαν αναμνηστικά μετάλλια.

  

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στο χαιρετισμό του  ανέφερε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στη σημερινή εκδήλωση στο κολυμβητήριο, από τις ομάδες του Εθνικού, της Καστέλλας και του Ολυμπιακού, τους προπονητές τους και φυσικά τους γονείς τους που φέρνουν τα παιδιά τους για να αθλούνται, κάτι που πρέπει να κάνουμε όλοι. Οι αγώνες αυτοί εντάσσονται στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας που γίνονται για δεύτερη χρονιά στον Πειραιά. Έχουν διοργανωθεί πολλές εκδηλώσεις, πιστεύουμε υψηλού επιπέδου, πολιτιστικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές. Και χαιρόμαστε για το ότι συμμετέχουν οι δημότες. Κάθε χρόνο θα γινόμαστε και καλύτεροι. Σας ευχαριστώ πάλι για την παρουσία σας εδώ και του χρόνου να είμαστε καλά να διοργανώσουμε ξανά το Κύπελλο Πειραιά».

 

Η Πρόεδρος του  Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ανέφερε στο χαιρετισμό της:

«Σας καλωσορίζω στο 1ο Κύπελλο Πειραιά. Ευχαριστώ τα παιδιά, τους γονείς, τα σωματεία του Πειραιά, τον Ολυμπιακό, τον Εθνικό και την Καστελλα, τα οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας. Στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας θέλουμε να θεσμοθετήσουμε το Κύπελλο Πειραιά. Και εγώ και ο Νίκος Γέμελος, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ, είμαστε άνθρωποι οι οποίοι μεγαλώσαμε και γέρναμε μέσα στις πισίνες.

Πιστεύουμε πάρα πολύ στη συμμετοχή, τη συνεργασία και αυτός είναι ο στόχος μας με αυτούς τους αγώνες. Ο στόχος δεν είναι να κερδίζεις πάντα, ο στόχος είναι να προσπαθείς. Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού, το μέλλον του υγρού στίβου. Για εμάς είναι πολύ σημαντικές τέτοιες εκδηλώσεις».

 

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος δήλωσε:

«Ο Πειραιάς έχει μια ναυταθλητική παράδοση και ιδιαίτερα στα αγωνίσματα και τα αθλήματα της πισίνας. Αυτό που γίνεται σήμερα στο κολυμβητήριο στα Βοτσαλάκια είναι πάρα πολύ όμορφο. Γίνεται το αδιαχώρητο, ο κόσμος και τα παιδιά χαίρονται ουσιαστικά ένα από τα πιο σπουδαία αθλήματα του Πειραιά που είναι η κολύμβηση. Τα τρία σωματεία του Πειραιά, η Καστέλλα, ο Ολυμπιακός και ο Εθνικός δίνουν χαρά σε αυτό το κολυμβητήριο».

Στους κολυμβητικούς αγώνες παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Στέλιος Γαϊτανάρος, ο πρώην Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά κ. Σταύρος Ελληνιάδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Γρηγόρης Καψοκόλης.