Ένα ιστορικό γεγονός προγραμματίζεται να λάβει χώρα στον Σαρωνικό κόλπο από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 5 Ιουνίου 2016. 

Για πρώτη φορά στα χρονικά, κολυμβητής θα κολυμπήσει μια απόσταση 80χλμ, από τον Πειραιά μέχρι τον Πόρο, με ενδιάμεσες στάσεις όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Ο διάπλους του Σαρωνικού αποτελεί μια κολυμβητική υπερπροσπάθεια που ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο Ποριώτης καθηγητής φυσικής αγωγής Σπύρος Ροής, προκειμένου να συμμετάσχει στις δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα που υλοποιούνται για την «Πίστη», τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις.

Το εξαήμερο δύσκολο και κοπιώδες αυτό εγχείρημα έχει ως κύριο σκοπό να ευαισθητοποιήσει πολίτες, φορείς και αρχές να συμβάλλουν οικονομικά ή εθελοντικά στο έργο του Συλλόγου που στηρίζει με κάθε τρόπο –ηθικά, υλικά, οικονομικά- τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Ο ίδιος, με πυξίδα του την «Πίστη» θα διασχίσει την θάλασσα της περιοχής μας, ευελπιστώντας στην ανταπόκριση του κόσμου σε κάθε σταθμό. Εμείς θα ευχηθούμε ούριο άνεμο και ήσυχες θάλασσες στον μαχητή συμπατριώτη μας, ευήκοα ώτα και καρδιές σε όλους μας, καθώς τα παιδιά είναι το αύριο και τους αξίζει το καλύτερο.