Με πάθος και ψυχή χιλίων λιονταριών ο Ολυμπιακός νίκησε με 77-72 τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών.

Ο εφιάλτης του ΠΑΟ, Βασίλης Σπανούλης, έκανε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι και με 22 πόντους οδήγησε εκ του ασφαλούς τον Θρύλο σε μία ακόμα πολύ σπουδαία νίκη. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού βγήκε μπροστά στα κρίσιμα λεπτά και με συνεχόμενους πόντους έβαλε «φωτιά» στο ΣΕΦ και προκάλεσε ηδονή σε όλους τους ΓΑΥΡΟΥΣ.

Πολύ καλός ήταν επίσης ο Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος έβαλε 16 πόντους, ενώ «παρών» στα δύσκολα φώναξαν επίσης οι Παπαπέτρου και Χάκετ, οι οποίοι πρόσθεσαν από 7 και 9 πόντους αντίστοιχα. Ο Θρύλος πηγαίνει πλέον την Κυριακή στο ΟΑΚΑ για να ρίξει μια ακόμα σφαλιάρα στον ΠΑΟ και να κατακτήσει μέσα στο σπίτι του αντιπάλου του τον τίτλο του πρωταθλητή.

Μπήκε φουριόζος
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και με αιχμή του δόρατος τους Μιλουτίνοφ και Σπανούλη προηγήθηκε γρήγορα με 8-2. Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, ήταν άστοχοι στις επόμενες επιθέσεις, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να μετατρέψουν αρχικά το 8-2 σε 10-14 και στη συνέχεια σε 11-19. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλοντας να βρει σκορ στην επίθεση έριξε στο παρκέ τον Μάτ Λοτζέσκι, ο οποίος με έντεκα σερί πόντους έφερε τούμπα το ματς και έβαλε τον Ολυμπιακό στο ρόλο του οδηγού (22-21). Ο Θρύλος συνέχισε να έχει το πάνω χέρι και με έξι πόντους των Σπανούλη και Χάκετ αύξησε τη διαφορά στους 6 πόντους (32-26).

Αστοχία και blackout
Τα κενά στην «ερυθρόλευκη» άμυνα, ωστόσο, έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 34-33, προτού ο Στρόμπερι βάλει το τρίποντο και αυξήσει τη διαφορά και πάλι στους 4 (37-33). Ο Ολυμπιακός, όμως, για μία ακόμα φορά έπαθε blackout στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι «άλλοι» να μειώσουν αρχικά σε 39-38 και στη συνέχεια να προηγηθούν με 44-39. Το τελικό 41-44 του πρώτου ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Χάντερ με δύο εύστοχες βολές.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στην επίθεση, με τον Ολυμπιακό να σκοράρει κυρίως με τον Χάκετ. Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Θρύλος έπαθε και πάλι blackout. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των «ερυθρόλευκων» και προηγήθηκαν 62-57, που ήταν και το τελικό σκορ της τρίτης περιόδου. 

Σπανούλης και... τέζα τα βαζέλια.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό είναι πάρα πολύ άστοχος, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟ να προηγηθεί στα μισά της τέταρτης περιόδου με 66-59.Τότε εμφανίστηκε «ως από μηχανής θεός» ο αρχηγός του Θρύλου, Βασίλης Σπανούλης, για να τους γκρεμίσει για μία ακόμα φορά τα όνειρα. 

Ο Θρύλος με ένα επιμέρους 12-0, το οποίο πιστώνεται εν πολλοίς στον «ερυθρόλευκο» ηγέτη και στον παθιασμένο Ιώαννη Παπαπέτρου, έφερε τούμπα το ματς και έβαλε «φωτιά» στο ΣΕΦ. Ο κόσμος, που ήταν για μία ακόμα φορά συγκλονιστικός, στάθηκε δίπλα στους παίκτες του Σφαιρόπουλου και όλοι μαζί στο τέλος πανηγύρισαν μια πολύ σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 41-44, 57-62, 77-72

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ) Παπαπέτρου 7 (1), Σπανούλης 22 (3), Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 3, Μάντζαρης 2, Χάντερ 7, Στρόμπερι 5 (1), Αγραβάνης 2, Γουόρικ, Χάκετ 9, Λοτζέσκι 16 (3), Παπανικολάου.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 8, Φώτσης 3 (1), Φελντέιν 17 (3), Καλάθης 15 (1), Χάντερ 2, Ραντούλιτσα, Παππάς 4, Διαμαντίδης 10 (1), Γκιστ 2, Παπαγιάννης 9, Γουίλιαμς 2, Χέινς.