Εθιμοτυπική επίσκεψη της Ισραηλινής Πρέσβεως κας Irit ben Abba πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, όπου είχε συνομιλίες και συνάντηση γνωριμίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσα.

Η Ισραηλινή Πρέσβης συνεχάρη τον Υπουργό κ. Θ. Δρίτσα για την ανάληψη των καθηκόντων του, προσβλέποντας στη συμβολή του για περαιτέρω ανάπτυξη της Ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η Ισραηλινή Αξιωματούχος μετέφερε την εκτίμηση που τρέφει η Κυβέρνηση της Χώρας της για το έργο που επιτελεί το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον τομέα ευθύνης του στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, αποτέλεσμα του οποίου είναι η διατήρηση υψηλών επιπέδων ασφάλειας σε λιμένες και θάλασσες της Ελληνικής Επικράτειας, καθιστώντας στη συνείδηση του Ισραηλινού λαού τον Ελλαδικό χώρο ως χώρο ασφάλειας και σταθερότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Πρέσβης γνωστοποίησε το προσωπικό ενδιαφέρον του Ισραηλινού Πρωθυπουργού κ. Netanyahu για παροχή συνδρομής προς το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που ήδη εκδηλώθηκε σε προχθεσινή τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα. Απηύθυνε, τέλος, στον κ. Δρίτσα πρόσκληση να επισκεφτεί το Ισραήλ το προσεχές διάστημα.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θ. Δρίτσας ευχαρίστησε την κα Πρέσβη για τη διάθεση της Ισραηλινής πλευράς να επιδείξει την αλληλεγγύη της στο έργο που επιτελεί το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εκφράζοντας τη πεποίθηση ότι αυτή θα συμβάλλει έτι περαιτέρω στην ενίσχυση των Ελληνοϊσραηλινών σχέσεων.

Τελειώνοντας, οι δύο πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία συνέχισης του διαλόγου και της συνεργασίας τους επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.