Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραβρέθηκε σήμερα στην πλαζ Βοτσαλάκια και παρακολούθησε τους  αγώνες  Beach volley και Foot volley που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας 2016»

Στους αγώνες συμμετείχαν διακεκριμένοι αθλητές από τον χώρο του ποδοσφαίρου  και από το volley του Ολυμπιακού, οι οποίοι προσέφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα για τον κόσμο που βρέθηκε στην παραλία Βοτσαλάκια, για να παρακολουθήσει τα αθλητικά δρώμενα.

Από τον Δήμο Πειραιά, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών  κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Πρόεδρος της ΔΗ.ΡΑ.Π κ. Τάκης Αβραμίδης, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ. Αντώνης Νικοπολίδης κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Κυριακή 22 Μαΐου, θα διεξαχθούν εκ νέου αγώνες beach volley και foot volley στις 11:00, στην παραλία Βοτσαλάκια, με τη συμμετοχή γνωστών αθλητών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Οι «Ημέρες Θάλασσας 2016» είναι συνέχεια του περσινού εορτασμού, του πρώτου, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας». Είχαμε δεσμευτεί και το κάνουμε πράξη πως θα γίνει θεσμός για τον Πειραιά. Κάθε Μάιο, ένα δεκαήμερο να γιορτάζουμε τις «Ημέρες Θάλασσας», με πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές διοργανώσεις που θα έχουν άμεση σχέση με τη θάλασσα.

Γι’ αυτό είμαστε εδώ στα «Βοτσαλάκια», στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΠΑΝ που είναι δίπλα στη θάλασσα, σε μία από τις δύο παραλίες του Πειραιά, με σπουδαίους αθλητές, με δημότες, με δημοτικούς συμβούλους ώστε να δούμε τα αθλήματα του Beach Volley και του Foot Volley. Με τη συνδρομή του Ολυμπιακού, είναι κοντά μας  ο Αντώνης Νικοπολίδης, που είναι και Δημοτικός Σύμβουλος, ο Ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος και φυσικά η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Σταυρούλα Αντωνάκου η οποία συντονίζει όλες αυτές τις δραστηριότητες. Επιδίωξη δική μας είναι κάθε χρόνο να γινόμαστε και καλύτεροι και να προσφέρουμε στους Πειραιώτες ένα υπέροχο δεκαήμερο πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων. Είναι ευχάριστες ημέρες για την πόλη και τους δημότες μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες».

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου επισήμανε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε έστω και με αντίξοες καιρικές συνθήκες να πραγματοποιήσουμε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη ημέρα των αγώνων beach volley και foot volley, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2016». Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε και φυσικά όλους όσοι συμμετείχαν σήμερα και θα συμμετάσχουν και στους αγώνες της Κυριακής,  όπως ο Αντώνης Νικοπολίδης που θα παίξει την Κυριακή, ο Μιχάλης Μουρούτσος, ο Μαρσέλο που φρόντισε την άψογη διεξαγωγή του Foot Vooley, τους προπονητές Beach Volley του Ολυμπιακού, Αρετή Τέζα και Κώστα Ταμπουρατζή. Αυτές οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν και μετά τις «Ημέρες Θάλασσας» που αποτελούν την αφορμή να ξεκινήσουμε τις αθλητικές δράσεις του καλοκαιριού».

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ.  Αντώνης Νικοπολίδης, τόνισε:  «Είναι απαραίτητες αυτές οι δράσεις σε όλα τα επίπεδα, και στον Αθλητισμό και στον Πολιτισμό. Βοηθούν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερα και τα αθλητικά αλλά και τα πολιτιστικά δεδομένα του Δήμου Πειραιά. Εύχομαι την Κυριακή ο καιρός να είναι καλύτερος ώστε να έρθει ακόμη περισσότερος κόσμος να δει τους αγώνες Beach Volley και Foot Volley,  καθώς το θέαμα που παρουσιάζουν οι συμμετέχοντες είναι εκπληκτικό».

Η Γενική Αρχηγός Ολυμπιακού Σ.Φ.Π Χριστίνα Τσιλιγκίρη, δήλωσε: «Δεν υπάρχει ομορφότερος συνδυασμός από αυτό που βλέπουμε εδώ στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΠΑΝ στα «Βοτσαλάκια». Θάλασσα, άμμος κι εντυπωσιακοί αγώνες Foot Volley και Beach Volley. Είναι ένας ιδανικός χώρος για την ανάπτυξη αυτών των αθλημάτων. Αυτό το διήμερο οι αθλητές και οι αθλήτριες που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες, που γίνονται στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας», θα αποζημιώσουν όλους όσοι θα τους παρακολουθήσουν. Εμείς ως Ολυμπιακός είμαστε πάντα δίπλα στον Δήμο Πειραιά και στον ΟΠΑΝ. Συμμετέχουμε με τον Κώστα Ταμπουρατζή και την Αρετή Τέζα που έχουν αναλάβει το νεοσύστατο τμήμα beach volley και κορίτσια από την ακαδημία μας. Και την Κυριακή θα είμαστε εδώ από τις 11:00 το πρωί». 

Ο Ολυμπιονίκης Τάε Κβο Ντο, Υπεύθυνος Ταε Κβο Ντο ΟΣΦΠ κ. Μιχάλης Μουρούτσος επισήμανε: «Σίγουρα αποδίδω καλύτερα στο ταπί. Εδώ έχω έρθει ως μαθητευόμενος αθλητής του foot Volley. Μετά τον πρωταθλητισμό στο Τάε Κβο Ντο, μέσω του foot volley βρήκα ένα τρόπο να συνδυάσω τον αθλητισμό με τη διασκέδαση. Το foot volley είναι ένα από τα ωραιότερα αθλήματα και ειδικά για το καλοκαίρι, ταιριάζει πολύ στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα που είμαστε μεσογειακός λαός με αμέτρητα χιλιόμετρα παραλίας. Έχουμε δημιουργήσει μία πολύ ωραία παρέα που συμμετέχει και στις «Ημέρες Θάλασσας» του Δήμου Πειραιά. 
Εδώ βλέπουμε και μία συνέργεια του Ολυμπιακού μας με τον Δήμο. Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος σε ό,τι κάνει. Επομένως δεν θα μπορούσε να λείπει από μία τέτοια σπουδαία διοργάνωση που προβάλει και τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

Ο Προπονητής Beach Volley ΟΣΦΠ, βολεϊμπολίστας κ. Κώστας Ταμπουρατζής, επισήμανε: «Είμαστε σε ένα ωραίο χώρο, ο οποίος θα φιλοξενήσει και το νεοσύστατο τμήμα beach volley του Ολυμπιακού. Είναι σημαντικό που το γήπεδο βρίσκεται ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα της θάλασσας καθώς κάνει ακόμη εντυπωσιακότερο το αθλητικό σκηνικό. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Δήμο Πειραιά που βοηθά στην ανάπτυξη του αθλητισμού και συμπεριλαμβάνει σε όλες του τις δραστηριότητες αθλητικά γεγονότα. Έχει αποδείξει και μέσω του ΟΠΑΝ πως είναι πολύ κοντά στα σπορ όχι μόνο με τις αθλητικές δράσεις αλλά και με την άψογή φροντίδα των αθλητικών εγκαταστάσεων του. Μπράβο για όλες αυτές τις πρωτοβουλίες».

Η Προπονήτρια Beach Volley ΟΣΦΠ, βολεϊμπολίστρια κα Αρετή Τέζα, δήλωσε: «Είναι η δεύτερη χρονιά που στο πλαίσιο τον «Ημερών Θάλασσας» γίνονται αγώνες Beach Volley και Foot Volley. Είναι σημαντικό να παρουσιάζονται στον κόσμο αθλήματα που είναι συνδεμένα με τη θάλασσα. Βλέπουμε όμορφους αγώνες από όλους τους συμμετέχοντες και εντυπωσιακές στιγμές στο φιλέ και στην άμμο. Τόσο εγώ όσο και ο Κώστας (Ταμπουρατζής) χαιρόμαστε που είμαστε εδώ και ανυπομονούμε να αρχίσουμε σε αυτό το χώρο και τις δραστηριότητες του Beach Volley του Ολυμπιακού. Συγχαρητήρια στον Δήμο Πειραιά και στον ΟΠΑΝ για την άψογη διοργάνωση». 

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

 

http://www.imeresthalassas.gr/

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

Facebook.com/ImeresThalassas

Instagram.com/imeresthalassas

#ImeresThalassas