Σε ένα ματς-θρίλερ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ με 83-81 και έχασε το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς. Μοιραίος στην τελευταία φάση ο Κώστας Παπανικολάου, καθώς ενώ είχε 10’’ στη διάθεσή του για την τελευταία επίθεση, έμεινε με την μπάλα στα χέρια. Ματς χωρίς αύριο είναι πλέον ο δεύτερος τελικός στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, όπου ο Θρύλος θα επιδιώξει να ισοφαρίσει τη σειρά.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τους «ερυθρόλευκους». Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα διαβασμένοι και με πρωταγωνιστή τον Καλάθη (7π., 3κλ., 3ασ.) επέβαλαν τον ρυθμό τους και πήραν προβάδισμα. Αυτός που κράτησε τον Θρύλο κοντά στο σκορ ήταν ο συγκινητικός Πρίντεζης.

Μέχρι βέβαια να αναλάβει δράση ο Βασίλης Σπανούλης που πρωταγωνίστησε σε ένα επιμέρους 9-0 που έφερε την ισοφάριση. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Σφαιρόπουλου βελτίωσαν θεαματικά την άμυνά τους και βρήκαν πολλούς πόντους στο αιφνιδιασμό , με αποτέλεσμα να προσπεράσουν για πρώτη φορά στο σκορ (62-58, 29’).

Στην τελευταία περίοδο οι δύο «αιώνιοι» πήγαιναν πόντο-πόντο, μέχρι το τελευταίο λεπτό, που το τρίποντο του Φώτση αύξησε τη διαφορά στους 4 (76-80). Ο Λοτζέσκι μείωσε με δικό του τρίποντο και το ματς πήγε στις βολές. Εκεί ο Θρύλος είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη ή να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά το καθοριστικό σουτ δεν έγινε ποτέ…

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 41-47, 62-61, 81-83