Εκδηλώσεις στη μνήμη του Βαλκανιονίκη, Βουλευτή και αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά την Κυριακή 22 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία ο Γ. Λαμπράκης δέχθηκε δολοφονική επίθεση, πριν από 53 χρόνια.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα δρώμενα:

Αγώνας δρόμου

Με σύνθημα: «Τρέχουμε για την Ειρήνη», θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου  2.000 μέτρων για όλες τις ηλικίες, στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά. Η διαδρομή θα έχει αφετηρία και τερματισμό τη Γρ. Λαμπράκη και Σωτήρος, διαμέσου των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Ηρώων Πολυτεχνείου, 2ας Μεραρχίας. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικοί έπαινοι. Ώρα εκκίνησης: 9.30. Πληροφορίες για τον αγώνα: 210-41.37.708.

Προβολή ταινίας «Ζ»

Η ταινία του Κώστα Γαβρά «Ζ», παραγωγής 1969 με θέμα την δολοφονία του αριστερού βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη και την αναζήτηση των ενόχων από τον ανακριτή Χρήστο Σαρτζετάκη, μετέπειτα πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα που έγραψε το 1966 ο Βασίλης Βασιλικός, η ταινία προβάλλεται στον Δημοτικό Κινηματογράφο Σινεάκ σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή.Ώρα έναρξης: 17:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους

Συναυλία στο Βεάκειο θέατρο

Ο Βασίλης Λέκκας, ο Γιάννης Λεμπέσης, η Λένα Αλκαίου, η Σαββέρια Μαργιολά, η Δήμητρα Σταθοπούλου και ο Γιώργος Γεωργόπουλος συμμετέχουν στην μεγάλη συναυλία που δίνεται στο Βεάκειο θέατρο,  τιμώντας τον Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στην συναυλία που πραγματοποιείται υπό την επιμέλεια του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, συμμετέχουν οι μουσικοί Μάριος Μουρμούρας (κιθάρα), Νάσσος Σωπύλης (πλήκτρα), Νίκος Γεωργόπουλος(μπουζούκι), Χριστόφορος Κανάκης (μπάσο) και Γιάννης Χαραλαμπίδης (ντραμς). Την μουσική διεύθυνση της ορχήστρας θα έχει ο μαέστρος Μανόλης Υφαντής. Ώρα έναρξης: 21:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 201