Ξεκίνησε στον Πειραιά ο εορτασμός για τις «Ημέρες Θάλασσας 2016», ένα πανόραμα εκδηλώσεων, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη,  με σημείο αναφοράς τη θάλασσα και τον πολιτισμό του Πειραιά. 

Για δεκατρείς ημέρες, από τις 17 έως τις 29 Μαΐου,  οι κάτοικοι, οι επισκέπτες του Πειραιά και οι τουρίστες, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πλήθος εκδηλώσεων, ανοικτές για το ευρύ κοινό, όπως πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα, ξεναγήσεις, πάρτυ, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.α.

Στις «Ημέρες Θάλασσας 2016», οι οποίες έχουν καθιερωθεί πλέον ως θεσμός για την πόλη του Πειραιά, συμμετέχουν με πληθώρα εκδηλώσεων φορείς, πολίτες και σύλλογοι της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι το 15ο East Med Yacht Show 2016 το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες άνοιξε τον εορτασμό ενώ την Κυριακή 15/5, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2016»,  ο Δήμος Πειραιά συμμετείχε στην περιβαλλοντική δράση του Δικτύου Μεσόγειος SOS στην  παραλία Βοτσαλάκια.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Ο Πειραιάς υποδέχεται για δεύτερη χρονιά τις Ημέρες Θάλασσας,  μια διοργάνωση-γιορτή για την πόλη μας, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πρώτη φορά πέρυσι, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας. Είχαμε δεσμευτεί, ότι θέλουμε να καθιερώσουμε ως ετήσιο θεσμό αυτό τον εορτασμό, ο οποίος αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα του Πειραιά, μέσα από μια σειρά αξιόλογων εκδηλώσεων.

Σε μια ακόμα εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την χώρα και τον Πειραιά, σχεδιάσαμε ένα δεκαήμερο σημαντικών δράσεων, με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της πόλης μας. Καταφέραμε για ακόμα μια χρονιά, να συσπειρώσουμε όλη την πόλη, να συνεργαστούμε όλοι μαζί προκειμένου να παρουσιάσουμε  το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Πειραιά μας.  Πιστεύουμε ότι η διοργάνωση αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία εξωστρέφειας για τον Πειραιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στις  «Ημέρες Θάλασσας 2016» και να καλέσω τους δημότες μας, αλλά και τους κατοίκους των γύρων περιοχών, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της πόλης μας»

Το site των Ημερών Θάλασσας 2016:

http://www.imeresthalassas.gr/

Οι Ημέρες Θάλασσας στα social media:

Facebook.com/ImeresThalassas

Instagram.com/imeresthalassas