Ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με βιβλιοπωλεία της πόλης, διοργανώνουν την 24η Γιορτή Βιβλίου, από την Πέμπτη 26 Μαΐου έως την Κυριακή 5 Ιουνίου 2106. Φέτος -όπως και άλλες χρονιές - η Γιορτή πραγματοποιείται στην πλατεία Μέμου, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα ειδικά περίπτερα και να ξεφυλλίσουν ένα πλήθος βιβλίων, που απευθύνονται σε όλα τα ενδιαφέροντα και τις ηλικίες.

 

24η Γιορτή Βιβλίου Δήμου Κορυδαλλού

26 Μαΐου έως 5 Ιουνίου, πλατεία Μέμου

 

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις βιβλίων,  κινηματογραφικές προβολές, θέατρο σκιών, διαδραστικές θεατρικές παραστάσεις, δράσεις με την Δημοτική Βιβλιοθήκη.

 

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 27 Μαΐου, ώρα 20.00, με την παρουσίαση του  νέου βιβλίου του  Μίμη Ανδρουλάκη «Ταξίδι του μέλιτος».

 

Ο συγγραφέας   καταγίνεται με μια από τις λιγότερο προβεβλημένες πτυχές της ζωής του Ελευθέριου Βενιζέλου, το διάστημα που ακολούθησε την εκλογική συντριβή του το 1920. Το βιβλίο, λίγο ιστορική αναδρομή, λίγο μυθιστόρημα, αναφέρεται στα όσα διεξήχθησαν στη διάρκεια του γαμήλιο ταξιδιού του μετά τον δεύτερο γάμο του με την Έλενα Σκυλίτση- Στεφάνοβικ, κόρη πάμπλουτης οικογένειας με καταγωγή από τη Χίο. Από την επιβίβαση του ζεύγους στο υπερωκεάνιο, τις επισκέψεις τους σε πόλεις των ΗΠΑ αλλά και της λατινικής Αμερικής, τις συναντήσεις, τις συνομιλίες αλλά και τις μύχιες σκέψεις του εθνάρχη. Στην αφήγηση παρεμβάλλονται άγνωστα γεγονότα, αληθινά και φανταστικά, σκιές και ψίθυροι, μυστικά και αινίγματα.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Συζητούν: Γιώργος Μακρυνός, πρόεδρος ΟΑΠ, Ελένη Γιακουμάκη, εκπρόσωπος Ένωσης Κρητών Κορυδαλλού – Νικαίας, Αγ, Ι. Ρέντη. Συντονίζει ο Νίκος Μπαρδούνιας, Δημοσιογράφος - Προϊστάμενος Ενημέρωσης & Ειδήσεων του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά «ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4 FM». Συμμετέχουν: Η Ομάδα Ριζίτικου του Ευτύχη Μουζουράκη και η Χορευτική Ομάδα της Ένωσης Κρητών.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις που ακολουθούν είναι:

Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Μαΐου, ώρα 20.30 Ο Σινέ Παράδεισος πάει πλατεία... με κινηματογραφικές προβολές.

Δευτέρα 30 Μαΐου, ώρα 19.30 Θέατρο Σκιών του Ανάργυρου Αθανασίου -Εργαστήριο κατασκευής φιγούρας θεάτρου Σκιών.  Ώρα  20.30: Παράσταση «Ο Καραγκιόζης γραμματικός».

Τρίτη 31 Μαΐου, ώρα 19.30 «Τα  τρία γουρουνάκια και ….ο κακός ο λύκος;» από την παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και την εταιρεία «Μέθεξις».

Τετάρτη 1η Ιουνίου, ώρα 20.00 Αφιέρωμα στην συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ελένη Δικαίου. Στη συζήτηση με την συγγραφέα συμμετέχουν: Γιώργος Μακρυνός, Πρόεδρος του ΟΑΠ, Δήμητρα Κοτσιανούλη, Διευθύντρια 9ου Δημοτικού και μαθητές του Σχολείου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

Πέμπτη 2 Ιουνίου, ώρα 20.00 Μουσική διαδραστική παρουσίαση των παιδικών βιβλίων του συγγραφέα Θανάση Γκιόκα, «Λίγη ησυχία παρακαλώ» &  «Ουπς! Νομίζω χαθήκαμε!» -εκδόσεις mamaya.

Παρασκευή 3 Ιουνίου, ώρα 19.30 Δράσεις Δημοτικής Βιβλιοθήκης.  

Σάββατο 4 Ιουνίου, ώρα 20.00  Εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Ιωάννας Μπουλντούμη “Γράμματα στον αδερφό μου”- εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η συγγραφέας Ιωάννα Μπουλντούμη και η εικονογράφος Ράνια Βαρβάκη μάς μιλούν για τα γράμματα που μας βοηθούν να γνωρίσουμε τον εαυτό μας αλλά και τον κόσμο γύρω μας.

Κυριακή 5 Ιουνίου, ώρα 20.00 Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τον ΠΕΣΥΔΑΠ. Η διαδραστική Μουσικοθεατρική Παράσταση ''Ο Τομ Τιριτόμ και η πολιτεία που ήταν χωρισμένη στα δύο'' του Χρήστου Μπουλώτη, με την Αριστέα Κοντραφούρη να ζωντανεύει τις κούκλες και τα σκηνικά της, μαζί με τους μικρούς φίλους της.