Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης διοργανώνει για μαθητές και μαθήτριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.  

Στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντές καθηγητές θα προσφέρουν παράλληλη στήριξη στις εκπαιδευτικές υποχρεώσεις μαθητών, που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. 

 Επιπλέον, παρέχεται και συμβουλευτική σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.  

 Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου δήλωσε: 

«Το Πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης είναι μια από τις πιο ουσιώδεις κοινωνικές  δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π.  Η εθελοντική συμμετοχή των καθηγητών, οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς τα απαραίτητα εφόδια για μόρφωση είναι συγκινητική και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Η επιτυχία του προγράμματος μας ικανοποιεί ιδιαίτερα καθώς οι υψηλές επιδόσεις των μαθητών μας αποδεικνύουν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης. Είναι χαρακτηριστικό το μεγάλο ποσοστό (περίπου 85%) εισαγωγής των μαθητών της Γ’ Λυκείου σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της απόλυτης επιτυχίας ως προς την προαγωγή των μικρότερων μαθητών στην επόμενη τάξη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την αμέριστη στήριξή του  στην προσπάθεια αυτή. Από την πλευρά μου θα ήθελα να καλέσω τα παιδιά της πόλης μας να εγγραφούν στο Πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης, για να αποκομίσουν γνώσεις και μόρφωση, για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο».  
 
Τα μαθήματα θα διεξάγονται στο κτίριο του 10ου Γυμνασίου Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 39, Πειραιάς), από Δευτέρα έως Παρασκευή 16.00-21.00, Σάββατο 09.00-14.00 και τις Κυριακές επαναληπτικά διαγωνίσματα 11.00 -14.00.
 
Ημερομηνίες Εγγραφών (σχ. έτος 2016-2017):
 
6 Ιουνίου - 21 Ιουνίου & 22  Αυγούστου - 5 Σεπτεμβρίου
Επικοινωνία:
Γραφείο Εθελοντισμού, Πλ. Κοραή 1.
Τηλέφωνο 210 41 300 46 & 213 20 226 60