Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την ενίσχυση των νέων που από σήμερα διαγωνίζονται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ,  το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Απευθυνόμενος προς τους υποψηφίους ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην κατά Θεόν επιτυχία στην οποία τους παρότρυνε να στοχεύουν.

«Είστε νέοι άνθρωποι οι οποίοι καλείστε να πυργώσετε και να δημιουργήσετε έναν αληθινό χαρακτήρα που δεν θα γίνεται εξάρτημα σε κανενός είδους πονηρή μηχανή… που δεν θα καταδολιεύεται η ελευθερία του, που θα έχει την δυνατότητα η παιδεία την οποία θα προσλαμβάνει να μεταβάλλεται σε όπλο δικαιοσύνης…», είπε ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας: «Η Εκκλησία μας, σας εύχεται πρόοδο, ευτυχία. Η χαρά της είναι να σας βλέπει ευτυχισμένους και χαρούμενους, να σας καμαρώνει αξίους διαδόχους των Αγίων, των ηρώων, των Μαρτύρων της Πίστεώς μας, γιατί σε εσάς προσβλέπουμε για το χρυσό αύριο της Πατρίδος και του Γένους μας».

«Η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος να εμπνεύσει την πορεία σας την πνευματική και την μαθησιακή. Να σας καταστήσει αξίους της κλίσεώς σας» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας: «Εύχομαι να αποβείτε νικηταί στην ωραία αυτή μάχη την οποία θα δώσετε και να γνωρίζεται ότι όλοι εμείς οι πρεσβύτεροι αδελφοί σας, οι γονείς σας που σας λατρεύουν και η Εκκλησία μας, η οποία Προσεύχεται διηνεκώς για εσάς, σας θεωρούμε ως το πολυτιμότερο και το Αγιότερο δώρο του Θεού στη ζωή μας. Αυτό λοιπόν το θησαυρό που έχετε φροντίστε να τον διατηρήσετε ατόφιο, αδιαπραγμάτευτο, ακέραιο και Ευλογημένο πάντοτε».

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους τους υποψηφίου ενθύμιο και Ευλογία προς ενίσχυση των προσπαθειών τους.