Την άποψη ότι η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, στο κτίριο του Κεράνη, θα επιφέρει τεράστια εξοικονόμηση χρημάτων, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1.Συνολικά υπολόγισε την εξοικονόμηση, πάνω από τα 2.5 εκ. € το χρόνο

«Είναι επτά υπηρεσίες που στεγάζονται σε κτίρια περιφερειακά της Αθήνας, υπηρετούν 1027 άτομα και πληρώνουμε 232.000 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξιάδης και συμπλήρωσε ότι «το κτίριο του Κεράνη έχει 2300 θέσεις εργασίας και ενοίκιο 221.000 ευρώ». Με άλλα λόγια, θα είναι κι άλλες οι υπηρεσίες που θα μεταφερθούν εκεί, συνεπώς το Δημόσιο θα γλιτώσει κι άλλα ενοίκια». Ανέφερε πως μετά από συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ, το κτίριο θα συνδεθεί με γραμμή λεωφορείου  Express τόσο με το μετρό του Αιγάλεω, όσο και με τον Προαστιακό του Πειραιά.

Η μετακόμιση θα ξεκινήσει σταδιακά τον Σεπτέμβριο με τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ να επικρίνει τους προκατόχους του για το γεγονός ότι δεν προχώρησαν στην μετεγκατάσταση υπηρεσιών των υπουργείων στο συγκεκριμένο κτήριο προκειμένου να μειωθεί η μηνιαία δαπάνη του δημοσίου για ενοίκια. Σημειώνεται πως για το συγκεκριμένο ακίνητο το Δημόσιο καταβάλλει στην ιδιοκτήτρια εταιρεία Εθνική Πανγαία, το μηνιαίο μίσθωμα των 221.000 ευρώ.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, εξέφρασε ανοιχτά τις επιφυλάξεις του σε ότι αφορά το ενδεχόμενο της μετακόμισης. «Οι υπάλληλοι δεν είναι εμπορεύματα» τόνισε, παρατηρώντας ότι η μείωση του κόστους από τη μίσθωση κτιρίων είναι ένα θέμα, αλλά από την άλλη δεν μπορεί να αγνοεί κανείς τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους του υπουργείου, καθώς και στους φορολογούμενους που συχνά πυκνά απευθύνονται στις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών για πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά μάλιστα έκανε ο κ. Πιτσιλής στα προβλήματα μεταφοράς των εργαζομένων από το κέντρο της Αθήνας στη Λεωφόρο Θηβών. Μάλιστα, όπως είπε, στη ΓΓΔΕ έχει συσταθεί ειδική επιτροπή η οποία θα αναλύσει όλα τα στοιχεία κόστους αλλά και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους.

Κατά της απόφασης έχουν ταχθεί και οι εφοριακοί, με τον Σύλλογο Εργαζομένων στις ΔΟΥ Αττικής και Κυκλάδων με ανακοίνωσή του να κάνει λόγο για «αστεία» απόφαση καταγγέλλοντας πως η αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί στο ΥΠΟΙΚ για αυτό το θέμα έχει απορρίψει ήδη τη λύση του εν λόγω κτιρίου: