Διαρκή εκλογική ετοιμότητα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους προέδρους ΝΟΔΕ, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση.
«Αυτή η κυβέρνηση, όσο και να παραμένει στην εξουσία, θα είναι μια κυβέρνηση φθοράς. Θα είναι μια κυβέρνηση, που θα επωμιστεί πολιτικά τη μεγάλη - προκλητική - στροφή που έκανε, αποποιούμενη όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Θα επωμιστεί το κόστος ενός πακέτου άδικων μέτρων», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ..
Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι τα μέτρα δεν θα δώσουν τελικά λύση στο πρόβλημα της οικονομίας. Το πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ και των 3,6 δισ. ευρώ του προληπτικού "κόφτη", είναι το τίμημα της προσωπικής πολιτικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα, αλλά το κόστος θα καταβάλει η ελληνική κοινωνία, είπε.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για τελείως λανθασμένο μείγμα πολιτικής και τόνισε πως ζήτησε εκλογές με ευθύνη, αναγνωρίζοντας ότι κάθε εκλογική διαδικασία ενέχει κάποιο κόστος.
«Είπα, όμως, κάτι το οποίο έχει αρχίσει να γίνεται κτήμα στη συνείδηση των πολιτών. Όποιο και αν είναι το κόστος των πρόωρων εκλογών, αυτό θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος παραμονής αυτής της ανίκανης κυβέρνησης. Το αίτημα για πρόωρες εκλογές είναι επίκαιρο και θα παραμείνει επίκαιρο, γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα των πολιτών. Όσο πιο γρήγορα φύγει τόσο καλύτερα θα είναι για τον τόπο», συμπλήρωσε..
Επιπλέον είπε ότι η Ν.Δ. πρέπει να έρθει στην εξουσία ως επικεφαλής μιας πλατιάς μεταρρυθμιστικής πλειοψηφίας, η οποία θα έχει έναν και μόνο σκοπό: «να μην αποτελέσει άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των Μνημονιακών Κυβερνήσεων, αλλά να είναι η κυβέρνηση η οποία οριστικά θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και το Μνημόνιο».
Απευθυνόμενος στους νέους προέδρους των ΝΟΔΕ ανέφερε: «Η δικιά σας αποστολή ως κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής είναι πρωτίστως να διευκολύνετε να πετύχουμε αυτήν την πολιτική διεύρυνση, την οποία τόσο χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία κάθε μέρα που περνά κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ανοίγουμε τις πόρτες μας σε πολίτες οι οποίοι μας αντιμετώπιζαν, μέχρι στιγμής, με επιφυλακτικότητα. Τους καλούμε να συμμετέχουν, όχι μόνο στα κομματικά δρώμενα, αλλά και στην ίδια τη διαμόρφωση των πολιτικών προτάσεων».
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη της Ν.Δ. να σταθούν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διεξάγουμε έναν εκλογικό αγώνα αποτελεσματικό και ουσιαστικό. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτήν την προσπάθεια. Και εγώ πιστεύω πιο σύντομα από ότι κάποιοι περιμένουν θα κληθούμε και πάλι εμείς να είμαστε η μεγάλη πολιτική δύναμη, η οποία θα οδηγήσει και πάλι την Ελλάδα στον ορθό δρόμο», κατέληξε.