Με τη διοργάνωση ναυτικών – ιστιοπλοϊκών – αγώνων τιμά το Πολεμικό μας Ναυτικό τη Μνήμη του πρώτου αποφοίτου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ο οποίος έπεσε υπέρ Πατρίδος το προσεχές Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου 2016.

Πρόκειται για τους αγώνες ιστιοδρομιών με την επωνυμία «Παστρικάκεια 2016» που θα διεξαχθούν στο Φαληρικό όρμο ως ακολούθως:

--- Σάββατο 14 Μαΐου 2015 από 11:00 έως 18:00

--- Κυριακή 15 Μαΐου 2015 από 10:00 έως 16:00

Η τελετή απονομής επάθλων του ιστιοπλοϊκού αγώνα, θα πραγματοποιηθεί, όπως γίνεται κάθε φορά στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρα 19:00 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, με την συνδρομή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς (ΙΟΠ) και του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (ΝΟΕ) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ). Η ονομασία, των αγώνων, «Παστρικάκεια» είναι σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του Ναυτικού Δοκίμου Ιωάννη Παστρικάκη, ο οποίος στις 17 Νοεμβρίου 1912 έπεσε ηρωικά, ως μέλος ναυτικού αγήματος που πεζομαχούσε στην ξηρά, κατά τις σκληρές μάχες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ του Ελληνικού Στρατού (ενισχυμένου με ναυτικά αγήματα από τα πολεμικά πλοία του Στόλου) για την απελευθέρωση της Χίου.

Για κάθε ενδιαφερόμενος, όλες οι λεπτομέρειες για τους αγώνες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (www.hna.gr).

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης