Η ψυχή, η καρδιά και το πάθος που βγάζει εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ ο Ολυμπιακός, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν 100% τους «ερυθρόλευκους». Οι περισσότεροι παίκτες που έχουν περάσει από το λιμάνι, συμβαδίζουν με αυτά.

Η ομάδα του 2013, το απέδειξε για ακόμη μία φορά εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, στον τελικό της Ευρωλίγκας. Ήταν 12 Μαΐου, δηλαδή ακριβώς 3 χρόνια πίσω. Ο Θρύλος την προηγούμενη σεζόν είχε κατακτήσει την Ευρώπη και ήθελε να κάνει το δύο στα δύο, εναντίον των Μαδριλένων που θα τους αντιμετώπιζε στον τελικό του Λονδίνου.

Έπειτα από το θαύμα και την επική ανατροπή της Κωνσταντινούπολης, το 2012, οι Πειραιώτες ήξεραν και είχαν τα ψυχικά αποθέματα να ρίξουν στο «καναβάτσο» όποια ομάδα βρισκόταν απέναντι τους.

Οι παίκτες της «βασίλισσας» είχαν ξεκινήσει «καυτοί» εκείνο το παιχνίδι, αφήνοντας τον Ολυμπιακό στο -17, με τον κόουτς Μπαρτζώκα, να ψάχνει τρόπους για να βοηθήσει τους παίκτες του να αντιδράσουν.

Εκείνοι όμως, το πίστευαν από πριν. Η ομάδα μετά το δεύτερο δεκάλεπτο αφυπνίστηκε και με μπροστάρη τον Βασίλη Σπανούλη κατάφερε να φέρει «τούμπα» το ματς.

Το τελικό 100-88 και το Κύπελλο στα χέρια του αρχηγού, είναι σίγουρα στιγμές που δεν θα ξεχαστούν από όλους τους ΓΑΥΡΟΥΣ και ειδικά εκείνους που είχαν βρεθεί στην «O2 Arena» του Λονδίνου.

Ο Θρύλος είναι μόλις η τρίτη ομάδα που έχει καταφέρει να κάνει το «back2back», μετά τις Γιουγκοπλάστικα και Μακάμπι.