Με ένα παλιό κόλπο που χρησιμοποιούν οι κάθε λογής απατεώνες για να αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς προσπάθησαν να εξαπατήσουν μια γυναίκα στον Πειραιά, άγνωστοι αετονύχηδες. Σύμφωνα με την καταγγελία, η γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι της στο Ν. Φάληρο. Εκεί είχε δεχθεί την επίσκεψη της κόρης της μαζί με τον εγγονό της. Λίγη ώρα μετά την αποχώρηση των συγγενών της η γυναίκα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα. Ο άνδρας στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής της συστήθηκε ως αστυνομικός του Α/Τ Καμινίων. Με στόχο να «επενδύσει» πάνω στον πανικό και στην αδυναμία συγκρότησης καθαρής σκέψης, ο άγνωστος άνδρας είπε στην μάνα πως η κόρη της και ο εγγονός της ενεπλάκησαν σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη περιοχή των Καμινίων που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα μικρό παιδί το οποίο δούλευε στα φανάρια.

Ο «αστυνομικός» είπε στην κυρία πως οι αλλοδαποί συγγενείς του νεκρού παιδιού είναι εξαγριωμένοι και απειλούν να σύρουν την οικογένεια στα δικαστήρια εκτός και αν εκείνη τους δώσει 20.000 ευρώ! Η γυναίκα είπε στον άγνωστο άνδρα πως δεν έχει το συγκεκριμένο ποσό αλλά μπορεί να βρει ένα μικρότερο ποσό, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε να μιλήσει με την κόρη της. Ο άνδρας έδωσε το τηλέφωνο σε μια κοπέλα η οποία με δήθεν λυγμούς (με προφανή στόχο να μην καταλάβει η κυρία ότι αυτή δεν είναι η κόρη της) προσπάθησε να εξηγήσει τι είχε συμβεί. Μέσα στον πανικό η γυναίκα δεν σκέφτηκε το αυτονόητο: να τηλεφωνήσει η ίδια στη κόρη της! Στη συνέχεια ο άγνωστος δράστης είπε στην γυναίκα ότι πρέπει η υπόθεση να μπει στο αρχείο άμεσα και έτσι κάποιος αστυνομικός θα πήγαινε από το σπίτι της, ώστε να παραλάβει τα χρήματα. Για καλή τύχη της γυναίκας, ωστόσο, εκείνη την ώρα μπήκε στο σπίτι ο σύζυγος της ο οποίος ακούγοντας τα όσα λέγονται πήρε το τηλέφωνο για να συνεννοηθεί ο ίδιος με τον «αστυνομικό»! Εκείνος, όμως, επικαλέστηκε φόρτο εργασίας, είπε πως συνεννοήθηκε με την γυναίκα και έκλεισε βιαστικά το τηλέφωνο.

Ο σύζυγος της γυναίκας, ωστόσο, αναστατωμένος πήγε στο Α/Τ Καμινίων και εκεί αποκαλύφθηκε πως όλα ήταν μια απάτη στην οποία ευτυχώς η οικογένεια δεν έπεσε. Όταν έφτασαν εκεί, μάλιστα, στην… ουρά για παρόμοιες καταγγελίες ήταν περίπου 5-6 άτομα! Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, η απάτη ήταν καλά σχεδιασμένη αφού οι δράστες γνώριζαν, προφανώς μετά από παρακολούθηση, πως η γυναίκα είχε δεχθεί επίσκεψη από τον εγγονό και τη κόρη της, γνώριζαν το πότε έφυγαν από το σπίτι στο Φάληρο, ήξεραν πως τελικός προορισμός της κόρης ήταν η Νίκαια και άφησαν λίγο χρόνο να περάσει, ώστε, να γίνει πιστευτό το θανατηφόρο τροχαίο στα Καμίνια…

Το συγκεκριμένο είδος απάτης (όπως και πολλά παρόμοια) είναι τόσο διαδεδομένο που έχει οδηγήσει την Ελληνική Αστυνομία να εκδώσει οδηγίες και συμβουλές προς τους πολίτες οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί!

Σύμφωνα με πληροφορίες, την υπόθεση ανέλαβε από την πρώτη κιόλας στιγμή η Ασφάλεια των Καμινίων σε συνεργασία με την Υ/Δνση Ασφαλείας Πειραιώς καθώς έχουν εντοπιστεί και άλλες παρόμοιες υποθέσεις στην περιοχή μας. Όσο για τα κινητά τηλέφωνα από τα οποία γίνονταν οι κλήσεις ήταν τα λεγόμενα «Πακιστανικά» που δύσκολα εντοπίζονται, καθώς είναι χρεωμένα σε αλλοδαπούς.