Μόνο ένας μουσικός του ειδικού βάρους του David Gilmour θα μπορούσε να αποτίσει τέτοιον φόρο τιμής στον πρόωρα χαμένο Prince.

Σε πρόσφατη συναυλία του στο "Royal Albert Hall" στο Λονδίνο, ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Pink Floyd "έδεσε" το κλασσικό τραγούδι του συγκροτήματος "Comfortably Numb" (από τον δίσκο τους "The Wall" το 1979), με ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά τραγούδια του Prince... το "Purple Rain" (από τον ομώνυμο δίσκο του το 1984, το οποίο έγινε και ταινία).

Σε ένα κλιπ διάρκειας πάνω από οκτώ λεπτά που ανήρτησε ο Gilmour στον λογαριασμό του στο youtube, ξεκινά ένα σόλο για το "Comfortably Numb", ο ίδιος και το συγκρότημά του, μεταπηδούν σε ένα κιθαριστικό σόλο από το "Purple Rain".

Η ενσωμάτωση γίνεται χωρίς να φαίνονται οι ραφές, σε τέτοιο βαθμό που το τραγούδι του Prince ακούγεται σαν μια φυσική προέκταση μέσα στο τραγούδι των Pink Floyd. Άνετα θα μπορούσε να το τιτλοφορήσει κάποιος ως... "Comfortably Purple", "Purple Numb", "Pink Rain". 

Απολαύστε το στο βίντεο που ακολουθεί:

Το κιθαριστικό αυτό σόλο φέρνει στο νου μας ένα άλλο σόλο. Του ίδιου του Prince στο "While My Guitar Gently Weeps" του George Harrison.

Ήταν 15 Απριλίου του 2004 και ο Prince έμπαινε στο Rock N' Roll Hall of Fame μαζί με τον Bob Seger, τους Traffic, τους ZZ Top, τους Dells και τον ίδιο τoν George Harrison. Το σόλο του στο τραγούδι του Harrison κόβει την ανάσα, αν και παρά λίγο να μην γίνει.

Η Ολίβια, η χήρα του "Σκαθαριού", επιθυμούσε να παιχτεί το "While My Guitar Gently Weeps" από μουσικούς που ήξεραν τον George και ο Prince δεν ήταν μέσα σ' αυτούς. Εκ των υστέρων, εξομολογήθηκε ότι δεν είχε καν ακούσει το τραγούδι πριν του το στείλουν οι διοργανωτές της τελετής να το μάθει. Η Ολίβια τελικά πείστηκε και το μουσικό αποτέλεσμα θα μείνει στην ιστορία των κιθαριστικών σόλο στη ροκ.

Ήταν τέτοιο αυτό το σόλο εκείνη τη βραδιά, που συχνά παραγνωρίζεται το ότι ο Prince έπαιξε επίσης ένα medley, μέσα στο οποίο και δικά του τραγούδια. Ξεκίνησε με λίγο από το "The Glamorous Life" της Sheila E και μετά πάτησε τέρμα τα γκάζια με το δικό του "Let's Go Crazy".

Ακολούθησε ένα συγκινητικό "Sign 'O' the Times" (επίσης δικό του), η εισαγωγή του "Soul Man" των Sam & Dave και έκλεισε με μια ερμηνεία του δικού του "Kiss". Τόσο fanky που σήκωσε όρθιο το πλήθος στο Waldorf Astoria.

 

Carlos Santana και Bruce Springsteen τίμησαν και εκείνοι τον Prince σε συναυλία τους