Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ΕΚΠΑΖ ) στην Αίγινα επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης  Χατζηπέρος  κατά την επίσκεψη του στο νησί με την ευκαιρία των εκδηλώσεων και συναντήσεων που πραγματοποιούν φορείς  και σύλλογοι στο πλαίσιο της  7ης γιορτής φιστικιού. 

Στο ΕΚΠΑΖ διαπίστωσε επιδείνωση ρωγμών των κτισμάτων από καθίζηση  του εδάφους και διαρροές στο εσωτερικό από τις οροφές.  Φθορές σημαντικές  για τις οποίες δεν κρύβουν τις έντονες μάλιστα ανησυχίες τους και οι υπεύθυνοι του Κέντρου Δέσποινα Χατζηνικολάου και Γιάννης Πουλόπουλος. 

Κατά την ξενάγηση που ακολούθησε  στους χώρους και τα περίπτερα με τα εκατοντάδες φιλοξενούμενα και περιθαλπόμενα πτηνά και ζώα ο κ. Χατζηπέρος ενημερώθηκε για τις ανάγκες του Κέντρου  ενώ συνεχάρη και τους διεθνείς  εθελοντές που συνδράμουν σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια διάσωσης των σπάνιων ζώων.

Στην συνέχεια ο κ. Χατζηπέρος επισκέφτηκε την Σουβάλα, η οποία επλήγει από ανεμοστρόβιλο, με τον Δήμαρχο Αίγινας κ.Δημήτρη Μούρτζη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ηλία Γρυπαίο, συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν με πληγέντες κατοίκους τους οποίους βεβαίωσαν ότι θα ακολουθήσει καταγραφή των ζημιών από τον Δήμο για τυχών αποζημιώσεις.