Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν τα προεδρεία των συλλόγων εργαζομένων στο Δήμο Πειραιά και σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, αποφασίστηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις με αφορμή το Ασφαλιστικό.

Παραθέτουμε την ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά κ. Κωνσταντίνου Γαλάνη.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

«Με το 3ο μνημόνιο που υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 2015, αύξησε σε όλους τους εργαζόμενους τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 40 χρόνια εργασίας, ΚΑΙ τα όρια ηλικίας και από 58 σε 62 έως 67 έτη.

Τώρα μειώνει περισσότερο τις συντάξεις και την ονομάζει εθνική σύνταξη και αυξάνει τα χρόνια από 15 έτη που ισχύει τώρα από το νόμο Λομβέρδου – Κουτρουμάνη στα 20 για την πλήρη καταβολή της, καθώς και τα ποσοστά αναπλήρωσης από το 70% που είναι σήμερα να φτάσει έως στο 35, 40% με 35 χρόνια εργασίας.

Θα προκύψουν νέες έμμεσες περικοπές των κύριων συντάξεων παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού ανακάλυψε την διαφοροποίηση της έκπτωσης του φόρου ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

Είναι προφανές ότι η διαφοροποίηση του αφορολογήτου ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση θα πλήξη το σύνολο των συνταξιούχων αλλά και τις οικογένειες με ένα ή καθόλου παιδιά.

Οι νέες συντάξεις που θα δοθούν με την ισχύ του νέου καθεστώτος θα είναι μειωμένα κατά 30%, ενώ η ασφάλιση με τα 25 έτη και με αμοιβές πάν ω από 1.300 ευρώ, καθίστανται ασύμφορη.

Ταυτοχρόνως αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, περιορίζοντας περαιτέρω τα εισοδήματα των εργαζομένων από κοινού με την αύξηση της φορολογίας.

Μείωση των αναπηρικών συντάξεων έως και 40%. Μείωση των επικουρικών συντάξεων έως 40% μέσω του επαναϋπολογισμού τους. Μειώσεις σε εφάπαξ έως 15% και μερισμάτων κατά 32%.

Καταργείται σταδιακά το ΕΚΑΣ.

Η Εθνική Σύνταξη ορίζεται στα 384 ευρώ τον μήνα, εφόσον έχουν συμπληρωθεί 20 έτη ασφάλισης, ενώ το ποσό αυτό θα μειώνεται κατά 2% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20 ετών, ως τα 15 έτη ασφάλισης που αποτελούν προϋπόθεση για την καταβολή της.

Και αν αναλύσουμε τι θα επιφέρουν τα εναλλακτικά μέτρα, που συζητούν με τους δανειστές δεν μένει τίποτα. Μισθοί φτώχειας με τον αυτόματο κόφτη που συζητούν.

Οι περικοπές θα είναι οριζόντιες και μόνιμες.

Ο προληπτικός λογαριασμός θα περιλαμβάνει απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, κλείσιμο φορέων που θεωρείται ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, μειώσεις μισθών και μειώσεων εκ νέου των συντάξεων.

Γι’ αυτό λοιπόν συναδέλφισσες και συνάδελφοι ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε και να αντισταθούμε.

Το έχουμε χρέος αν όχι για εμάς, αλλά για τα παιδιά μας, να αγωνιστούμε γι’ αυτά για ένα καλύτερο μέλλον.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

KATALIPSI

KATALIPSI_5_5_16

AFISA KOKKORAS