Τους έχουν χαρακτηρίσει σαν τα μόνα ΑΤΜ που εν μέσω capital controls στην Ελλάδα έχουν ουρά. Πρόκειται για τους αυτόματους πωλητές γάλακτος της ΘΕΣγάλα, που με εφαλτήριο τη Λάρισα κατέκτησαν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ δυναμική είναι η εμφάνισή τους και στην πόλη μας.

Θα έχετε δει άλλωστε την ουρά που σχηματίζεται στην πλατεία Σερφιώτου αλλά και στη Νίκαια από συμπολίτες μας για το γάλα. Στην αρχή, νομίζαμε πως ο κόσμος προσεγγίζει τα ΑΤΜ από περιέργεια, όμως γρήγορα καταλάβαμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όπως μας είπαν όσοι περίμεναν στην ουρά για το κατάστημα της Σερφιώτου, η πολύ καλή τιμή σε συνδυασμό με την πολύ καλή ποιότητα όλων των προϊόντων κάνουν το ΘΕΣγάλα «απαραίτητο» για την καθημερινότητα. Ποιος δεν θέλει άλλωστε να βρίσκει φρέσκο γάλα ή τυρί την ώρα που επιθυμεί! Ο καταναλωτής απολαμβάνει ολόφρεσκο και ποιοτικό, γάλα πλήρες, ελαφρύ, και σοκολατούχο. Κάθε μέρα. Μπορείτε να βρείτε φρέσκο γάλα από φάρμες παραγωγών της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του και φτάνει άμεσα στον καταναλωτή μέσω των Αυτόματων Πωλητών Γάλακτος. Το γάλα παστεριώνεται στις σύγχρονες, πιστοποιημένες και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας. Εκτός όμως από το φρέσκο γάλα, στους αυτόματους πωλητές του ΘΕΣγάλα, ο καταναλωτής βρίσκει λευκό αγελαδινό τυρί, ημίσκληρο τυρί και όλα φυσικά, από το δικό μας 100% φρέσκο, αγελαδινό γάλα!

Υπάρχουν επομένως αυτόματοι Πωλητές Γάλακτος, 24 ώρες το 24ώρο, 365 ημέρες το χρόνο, εύκολα και απλά φρέσκο γάλα από τον Αυτόματο Πωλητή ΘΕΣγάλα. Ο καταναλωτής επιλέγει την ποσότητα που επιθυμεί (1 ή ½ λίτρο) όπως και τη συσκευασία που επιθυμεί (γυάλινο επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι ή πλαστικό μίας χρήσης), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για τον καταναλωτή να χρησιμοποιήσει δικό του μπουκάλι. Μετά από κάθε αγορά, ο θάλαμος παραλαβής του γάλακτος αποστειρώνεται αυτόματα. Στην προσπάθειά μας να μάθουμε περισσότερα για το εγχείρημα επικοινωνήσαμε με την εταιρεία. Όπως μας είπαν, οι περιοχές στις οποίες αναπτύσσονται τα καταστήματα, επιλέγονται με βάση την πυκνοκατοίκηση της περιοχής, την εμπορική δραστηριότητα, το προφίλ του πληθυσμού (ηλικία, οικογένειες κλπ) καθώς και τα διατροφικά χαρακτηριστικά. Ο Πειραιάς πληροί όλα τα χαρακτηριστικά για αυτό και επιλέχτηκε. Σύντομα, αναμένεται να λειτουργήσει ακόμα ένα κατάστημα στον Πειραιά, στην οδό Βενιζέλου 57 και Υψηλάντου. Η μεγάλη αποδοχή ωστόσο των προϊόντων από τους κατοίκους του Πειραιά, βάζει την εταιρεία σε σκέψεις για την ανάπτυξη πολύ περισσότερων καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως μας είπαν χαρακτηριστικά : «Η ανταπόκριση των κατοίκων του Πειραιά, είναι πραγματικά συγκινητική. Σε καθημερινή βάση στα καταστήματα της οδού Σερφιώτου όπως και της οδού Καραϊσκάκη στη Νίκαια η ημερήσια κατανάλωση λευκού γάλακτος ξεπερνά σωρευτικά τους 2,5 τόνους (πλήρες και ελαφρύ) ενώ αντίστοιχη είναι και η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων (τυριά – σοκολατούχο γάλα) με πωλήσεις άνω των 80 τεμαχίων στα τυροκομικά και 300 τεμαχίων στο σοκολατούχο γάλα θες CHOCO».