Όπως κάθε χρόνο στην Ύδρα, έτσις και φέτος συνεχίστηκε με αμείωτο ενδιαφέρον και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το πατροπαράδοτο έθιμο της καύσης του Ιούδα (Γιούδα).

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο ΤΑΥ του νησιού, παρουσία των τοπικών αρχών και των φορέων.


Εκεί κρεμόταν από ένα σκοινί, το ομοίωμα του Γιούδα που δημιουργείται κάθε χρόνο από τους συνεχιστές του εθίμου και που απαιτεί πολύωρη διαδικασία υλοποίησης, αλλά ταυτόχρονα και πολύ μεράκι στην τήρηση της κατασκευής όπως την έφτιαχναν οι παλαιοί Υδραίοι. Να φορά δηλαδή το ομοίωμα του Γιούδα κόκκινο χιτώνα, να κρατά στο αριστερό του χέρι συμβολικά μια σακουλίτσα με τα «Τριάντα αργύρια» της προδοσίας ενώ το δεξί του χέρι με το δάχτυλο στα μηνίγγια, να είναι σαν να νουθετεί τον ίδιο, και να του λέει, «Βάλε μυαλό».

Όπως συνηθίζεται λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας της καύσης, ντυμένοι κατά την παράδοση μπουρλοτιέρηδες καθώς και άλλοι φίλοι του εθίμου, πετούσαν στον αέρα τουφεκιές, υποδηλώνοντας τις εντυπωσιακές τους ικανότητες και βάζοντας λίγο-λίγο τον επισκέπτη στο κλίμα μέχρι να έρθει η τελική ώρα της καύσης. 

Αμέσως μετά, ο Γιούδας ξεκίνησε να τυλίγεται λίγο-λίγο στις φλόγες, και οι εύστοχες τουφεκιές με τη συμμετοχή ακόμα και του Δημάρχου Ύδρας, τον μετέτρεψαν σύντομα σε παρανάλωμα του πυρός.

Μετά την καύση του Γιούδα, αρκετά πυροτεχνήματα φώτισαν υπέροχα τον απογευματινό ουρανό πάνω από το Κάστρο και ταξίδεψαν για λίγο επισκέπτες και κατοίκους, σε μια Ύδρα με ξεχωριστά έθιμα αλλά και θαυμάσιο τοπίο.