Την πεποίθηση ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για να ληφθεί απόφαση πολύ σύντομα εξακολουθεί να έχει η Κομισιόν, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Άννικα Μπράιντχαρντ.

Ωστόσο, η ίδια δεν ανέφερε κάποια ημερομηνία, καθώς όπως είπε, η Κομισιόν δεν κάνει προβλέψεις σχετικά με τις ημερομηνίες. Η κ. Μπράιντχαρντ σημείωσε ακόμα ότι η Κομισιόν συμφωνεί με την θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ ότι το ελληνικό ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί σε επίπεδο Eurogroup και όχι πολιτικών αρχηγών, το συντομότερο.
Η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα γλιτώσει τα «χειρότερα» και θα χρειαστεί να φέρει στη Βουλή μόνο τη θεσμοθέτηση του μηχανισμού και όχι συγκεκριμένα μέτρα.
Ο συσχετισμός  δεν φαίνεται να ενισχύει τις ελπίδες της καθώς  Σόιμπλε, ESM και ΗΠΑ υπερασπίζονται την απαίτηση του ΔΝΤ για αυστηρώς προσδιορισμένο τρόπο ενεργοποίησης και λειτουργίας του μηχανισμού- κόφτη.    
Τις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών, όσον αφορά στο συμπληρωματικό πακέτο μέτρο των 3,6 δις. ευρώ, αποκαλύπτει η εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΣΗ που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα Μ. Παρασκευή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στις διαπραγματεύσεις το κουαρτέτο ζήτησε τον πλήρη έλεγχο του μηχανισμού αυτόματης περικοπής δαπανών, ο οποίος πρέπει όχι μόνο να έχει συγκεκριμένα μέτρα, αλλά και να μπορεί να ενεργοποιηθεί έπειτα από κάθε αξιολόγηση, εάν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Γη και ύδωρ απαιτούν οι θεσμοί, λέει χαρακτηριστικά στο πρωτοσέλιδο η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ενώ προσθέτει ότι έρχονται στο προσκήνιο σενάρια εκταμίευσης μέρους της δόσης ώστε αφενός να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός –την ώρα που τα ταμεία στερεύουν- αλλά και να παραταθούν οι διαπραγματεύσεις.