Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα κάνουν Πάσχα είτε κάπου μακριά από την πατρίδα τους, στο εξωτερικό, είτε στην Αθήνα. Ο λόγος; Δεν θέλουν ή καλύτερα φοβούνται να κάνουν γιορτές στις περιφέρειές τους καθώς κάποιοι εκτιμούν ότι δεν θα λείψουν οι λεκτικές επιθέσεις εναντίον τους. Το σκληρό πακέτο μέτρων και ένα τέταρτο Μνημόνιο, τους φέρνει αντιμέτωπους με τους ψηφοφόρους τους και με τις τοπικές κοινωνίες, εν όψει μάλιστα του Πάσχα.

Παραδοσιακά οι διακοπές του Πάσχα είναι ευκαιρία για τους βουλευτές να έλθουν σε επαφή και να ανανεώσουν τις σχέσεις τους με τις εκλογικές τους περιφέρειες. Για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όμως τα πράγματα αυτή την φορά είναι δύσκολα, αφού θα πρέπει να πάνε στις τοπικές κοινωνίες ενώ θα έχει κατατεθεί ένα βαρύ πακέτο 5,4 + 3,6 δισ. μέτρων στην Βουλή. Εκείνο που πραγματικά φοβούνται είναι μήπως επαναληφθούν οι αυθόρμητες αντιδράσεις των πολιτών, όπως κατά την περίοδο των αγροτικών κινητοποιήσεων ή όταν είδαν το φως για πρώτη φορά οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Υπό αυτή την έννοια ήδη έχουν προτείνει στην κυβέρνηση το συμπληρωματικό πακέτο, να το καταθέσει μετά το Πάσχα αν και πιέζεται από τις προθεσμίες. Βουλευτής επαρχίας λέει: «Σκεπτόμαστε πως θα πάμε στις πατρίδες μας για να μην πέσουμε επάνω σε αγανακτισμένους πολίτες, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει μέχρι που μπορούν να φθάσουν».