Η στέψη του πρωταθλητή Ολυμπιακού στην Α1 γυναικών, έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Ρέντη, μετά τη νίκη 3-0 επί του ΑΟ Θήρας, τα μετάλλια όμως τα επέστρεψαν στην Ομοσπονδία Βόλεϊ επειδή ήταν αχάρακτα.

Η ΕΟΠΕ λοιπόν πήγε στο Ρέντη το τρόπαιο και τα μετάλλια για τον πρωταθλητή και τον δευτεραθλητή, χωρίς να μεριμνήσει για οτιδήποτε άλλο προκειμένου να δοθεί πανηγυρικός τόνος στη λήξη του πρωταθλήματος και στη φιέστα. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε από το ταμείο του, τα βεγγαλικά κλειστού χώρου και το μηχάνημα που εκτόξευε χαρτάκια για να δοθεί εορταστική ατμόσφαιρα. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις και κόπο πείσθηκε η Ομοσπονδία να δώσει και δυο επιπλέον μετάλλια για δυο κορασίδες που έπαιξαν σε κάποια παιχνίδια.

Η απονομή των μεταλλίων μάλιστα έγινε από τρεις παράγοντες της ΕΟΠΕ(Στουραϊτης, Σύλλας, Χαλβατζής), όταν όμως τα πήραν στα χέρια τους διαπίστωσαν με έκπληξη ότι δεν είχαν την παραμικρή αναφορά "Πρωταθλητής 2015-16", όπως και του ΑΟ Θήρας  "Δευτεραθλητής 2015-16" . Τα γύρισαν φυσικά πίσω οι πρωταθλητές, προκειμένου να κάνει τη χάραξη η ΕΟΠΕ, που λειτουργεί με πλήρη προχειρότητα, δεν πληρώνει ούτε ευρώ για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων( μετακινήσεις, διαμονές, διατροφές, διαιτητές, γραμματεία τα επωμίζονται τα σωματεία)και διοργανώνει τα πρωταθλήματα λες και κάνει αγγαρεία...