Ο Ολυμπιακός νίκησε και στον δεύτερο αγώνα τον Εθνικό (5-13) και προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος Α1 Πόλο Ανδρών, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Βουλιαγμένη - Παναθηναϊκός. Τον αγώνα παρακολούθησε και ο αθλητής μπάσκετ του Ολυμπιακού, Ματ Λοτζέτσκι, μαζί με την οικογένεια του και φυσικά αποθεώθηκε απο τους φίλους του Ολυμπιακού που ήταν στην εξέδρα.

Ο προπονητής του Θρύλου, Θοδωρής Βλάχος, επέλεξε να αφήσει εκτός τον Γιόζιπ Πάβιτς και να συμπεριλάβει στην αποστολή για τον συγκεκριμένο αγώνα τον Μπλαι Μάλιαρακ, δίνοντας έτσι χρόνο συμμετοχής σε ολόκληρο τον αγώνα τόσο στον Ισπανό, όσο και στον αναπληρωματικό γκολκίπερ, Στέφανο Γαλανόπουλο ο οποίος τα πήγε περίφημα πραγματοποιώντας κάποιες εξαιρετικές αποκρούσεις.

Στο πρώτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός με σοβαρότητα στην άμυνα και πολλά… δοκάρια στην επίθεση κατάφερε να μείνει μόνο στο 0-3. Στο δεύτερο οκτάλεπτο ο Εθνικός άρχισε να πιέζει πολύ στην άμυνα παίζοντας πολλές φορές στα όρια του αντιαθλητικού, με την ανοχή βέβαια των διαιτητών. Από το σημάδι των παικτών του Ολυμπιακού δεν έφυγαν τα δοκάρια αφού μέχρι αυτό το σημείο του αγώνα είχαν 7 με το σκορ να μένει στο 1-5. Στο τρίτο οκτάλεπτο οι πολίστες του Εθνικού έγιναν ακόμα πιο σκληροί και η αδιαφορία των διαιτητών που λίγο έλειψε να καταστρέψουν το παιχνίδι, εκνεύρισε τους παίκτες του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποδώσουν και να ξεσπούν στα δοκάρια, έχοντας 5 μόνο στο 3ο Οκτάλεπτο με το σκορ να διαμορφόνεται σε 3-6. Στο τέταρτο οκτάλεπτο όμως οι ερυθρόλευκοι μπήκαν αποφασισμένοι να μην αφήσουν άλλα περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους. Βελτίωσαν την αυτοσυγκέντρωση τους  στην επίθεση και σημείωσαν 7 τέρματα με το σκορ να διαμορφώνεται στο τελικό 5-13.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 1-2, 2-1, 2-7

1ο Οκτάλεπτο: 0-1 Φουντούλης (5:10, πεν.), 0-2 Μάλιαρακ (1:37, π/π), 0-3 Δελακάς (0:51, π/π),

2ο Οκτάλεπτο: 0-4 Γούνας (3:31, κόντρα), 1-4 Χαραλαμπόπουλος (1:36, κόντρα), 1-5 Σμιθ (1:09, π/π)

3ο Οκτάλεπτο: 2-5 Χαραλαμπόπουλος (5:06, π/π), 3-5 Χαραλαμπόπουλος (0:15, π/π), 3-6 Βλαχόπουλος (0:04, π/π)

4ο Οκτάλεπτο: 3-7 Σμιθ (7:37, περιφέρεια), 3-8 Γούνας (6:20, περιφέρεια), 3-9 Φουντούλης (5:54, κόντρα), 3-10 Γενηδουνιας (5:07, περιφέρεια), 3-11 Γούνας (3:31, περιφέρεια), 4-11 Χατζηκυριακάκης (2:33, περιφέρεια), 5-11 Θαλασσινός (1:07, π/π), 5-12 Γούνας (0:42, περιφέρεια), 5-13 Κολόμβος (0:06, π/π)

Ολυμπιακός (Θ. Βλάχος): Φουντούλης 1, Μάλιαρακ 1, Δελακάς 1, Γούνας 2, Σμιθ 2, Βλαχόπουλος 1,

Εθνικός (Θ. Κουντουδιός): Χαραλαμπόπουλος 3, Χατζηκυριακάκης 1, Θαλασσινός 1.

O προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε στο osfp.gr:

“Πετύχαμε τον στόχο μας και για ακόμα μια χρονιά βρισκόμαστε στον τελικό του πρωταθλήματος. Περιμένουμε τον αντίπαλο μας αύριο, να δούμε αν θα είναι η Βουλιαγμένη ή ο Παναθηναϊκός, είναι μια σειρά τελικών που θέλουμε να έχουμε τον κόσμο μαζί μας, από εδώ και πέρα έχουμε πολύ σημαντικά παιχνίδια, αρχικά το Μεγάλο Σάββατο με την Σπαντάου. Αυτό το παιχνίδι είναι ήδη στο μυαλό μας, προετοιμαζόμαστε για αυτό και θέλουμε να κάνουμε από αυτό το παιχνίδι ένα σερί νικών και να φτάσουμε μέχρι το Final6 και να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε. Το μυαλό μας είναι στην Ευρώπη και ίσως αυτό να μας χαλαρώνει στα παιχνίδια αυτά που είχαμε αυτή τη βδομάδα με τον Εθνικό, αλλά πιστεύω ότι από το παιχνίδι με την Σπαντάου και στους τελικούς θα είμαστε ο Ολυμπιακός που εγώ και όλοι θέλουμε.”

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Στέφανος Γαλανόπουλος, δήλωσε στο osfp.gr:

“Ήταν ένας αγώνας ουσιαστικά προπόνησης για εμάς, δουλέψαμε κάποια πράγματα στα ταιμ αουτ και στον λιγότερο, ήταν αρκετά δυνατή προπόνηση γιατί γενικότερα ο Εθνικός ίσως να είναι η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που μας έχει δυσκολέψει λίγο παραπάνω από τις υπόλοιπες και αυτό ήταν καλό για εμάς για την συνέχεια. Τώρα περιμένουμε τον αντίπαλο μας στον τελικό από τον αυριανό αγώνα της Βουλιαγμένης με τον Παναθηναϊκό, για να είμαστε έτοιμοι για τον τελικό του πρωταθλήματος”