Μετά από εννέα χρόνια (!) παραδίδεται στο κοινό ανακαινισμένο το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων που βρίσκεται στη Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού και μάλιστα με μια ωραία έκθεση.

Στις αίθουσες του θα παρουσιαστούν αρχαιότητες από Κύθηρα και Αντικύθηρα, που καλύπτουν μία χρονική περίοδο από το 5000 π.Χ. έως και τον 3ο αι. μ.Χ. φωτίζοντας την πολιτισμική ταυτότητά τους, όπως διαμορφώθηκε από τη θέση τους στην πύλη του ελληνικού αρχιπελάγους και στο σταυροδρόμι των θαλάσσιων δρόμων της Ανατολικής Μεσογείου.

Η έκθεση ακολουθεί τις προτάσεις της σύγχρονης μουσειολογίας και αισθητικής, υπηρετεί τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό ρόλο του Μουσείου χάρη στο ποικίλο εποπτικό υλικό και την χρήση πολυμέσων.

• Για τα παιδιά και τις οικογένειές τους διατίθενται μουσειοσκευές και εκπαιδευτικός σάκος που μετατρέπουν την περιήγηση σε ένα συναρπαστικό, διασκεδαστικό και ταυτοχρόνως μορφωτικό ταξίδι.

• Το έργο της επισκευής και επανέκθεσης του μουσείου εκτελέστηκε από την Διεύθυνση Μελετών και Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων στο πλαίσιο της Πράξης «Επισκευή, Διαρρύθμιση και Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων» για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» της Προγραμματικής Περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013». Η Πράξη συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

• Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων θα εγκαινιάσει το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 12:00 ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς.