Σε διευκρινίσεις σχετικά με τις βουλευτικές συντάξεις προέβη ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, παρεμβαίνοντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό ορίζει ότι όλες οι ανταποδοτικές συντάξεις πηγαίνουν στον ενιαίο φορέα, ενώ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) παραμένουν οι συντάξεις, για τις οποίες δεν καταβάλλονταν εισφορές.

Όπως εξήγησε, οι τελευταίες αφορούν τιμητικές συντάξεις καλλιτεχνών και αθλητών, θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων, ανάπηρων πολέμου αλλά και βουλευτών που εξελέγησαν πριν το 2012.

«Ο νέος νόμος ρυθμίζει τις διατάξεις για τις συντάξεις, στις οποίες υπάρχουν εισφορές» τόνισε και επανέλαβε ότι «οι συντάξεις χωρίς εισφορές μένουν εκτός πεδίου του νέου νόμου».

Έσπευσε να σημειώσει πάντως, ότι «οι συντάξεις, χωρίς ανταποδοτικές εισφορές, δεν δίνονται από τον ενιαίο φορέα, αλλά απευθείας από τον προϋπολογισμό του κράτους».

Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι «μία από τις βασικές δεσμεύσεις του νομοσχεδίου είναι πως όλοι θα έχουν ίση μεταχείριση, από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου έως το τελευταίο μπλοκάκι».