Η PepsiCo (TastyFoods και PepsiCo – HBH), σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά ενώνουν τις δυνάμεις τους, εγκαινιάζοντας από κοινού μια σημαντική εκστρατεία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τη δράση«ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα!», διάρκειας 52 εβδομάδων, υποστηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη, διανέμοντάς τους τρόφιμα και προϊόντα της εταιρείας. 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα προσφέρει τα προϊόντα της,όπως μπάρες δημητριακών Quaker, νιφάδες βρώμης Quaker, ξηρούς καρπούς, χυμούς ΗΒΗ, Lipton Ice Tea, Lay’s, PepsiMax κ.ά. καθώς και άλλα τυποποιημένα τρόφιμα και γεύματα, με στόχο να συμβάλλει στη μερική κάλυψη των αναγκών σίτισης σε περίπου 4.000 συνανθρώπους, αποτελώντας έναν βασικό υποστηρικτή της τοπικής κοινωνίας. Η εθελοντική ενέργεια της εταιρείας και των εργαζομένων της αποτελεί δέσμευση πρώτα και πάνω απ’ όλα στη κοινωνία μέσα στην οποία δραστηριοποιείται, θέλοντας να προσφέρει χαμόγελα, απόλαυση, αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους συμπολίτες που έχουν ανάγκη.

Η PepsiCoμε το «φορτηγό που μοιράζει χαμόγελα»θα κυκλοφορεί τρεις φορές την εβδομάδα στις γειτονιές του Πειραιά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα διανέμουν τα τρόφιμα.Παράλληλα, την  πρωτοβουλία θα στηρίξουν οι συνεργάτες της PepsiCo, Σκαρμέας Μεταφορική και CargoExperts. Η δράση αυτή θα επισημοποιηθεί το επόμενο διάστημα με την υπογραφή ενός συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πειραιά και της PepsiCo.

Η κα. Αναστασία Μακαριγάκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Κεντρικής Ευρώπης και Ευρύτερων Βαλκανίων, δήλωσε: «Η δράση ‘ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα!’ σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά προσβλέπει στο να βρεθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας. Η κοινωνική υπευθυνότητα προϋποθέτει την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή όλων. Και γι’ αυτό το λόγο, είμαστε περήφανοι που οι εργαζόμενοί μας οργανώνουν και υλοποιούν οι ίδιοι μια τέτοια πρωτοβουλία επιλέγοντας να συνδράμουν σε μια σειρά από ενέργειες όπως η συλλογή, συσκευασία και διανομή τροφίμων. Μέλημά μας είναι η αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία, η έμπρακτη και άμεση προσφορά, αναπτύσσοντας  γόνιμες και μακροπρόθεσμες συνεργασίες με αξιόπιστους φορείς που αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της υποστήριξης των συνανθρώπων μας. Η δράση  ‘ΣΙΤΙΖΟΥΜΕ & Μοιράζουμε χαμόγελα!’αποτυπώνει το όραμά μας για “Απόδοση με Σκοπό” ως συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών όπως το PepsiCoSchool, τη συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, “Spark A Future”, αναδεικνύοντας τον εθελοντισμό, το πνεύμα αλληλεγγύης στο εργασιακό περιβάλλον και την υποστήριξη της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιούμαστε.»

Ο Δήμαρχος του Πειραιά, κ.Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Η συνεργασία με την εταιρεία PepsiCo είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό να υποστηριχθούν συμπολίτεςμας που έχουν ανάγκη. Με τη συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πειραιά και των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, τα προϊόντα αυτά θα φθάσουν σε κάθε νοικοκυριό που τα χρειάζεται. Θέλω να ευχαριστήσω την PepsiCo για την προσφορά της και για την πρωτοβουλία της να υποστηρίξει ενεργά την πειραϊκή οικογένεια. Ως Δήμος επιδιώκουμε και προωθούμε ενεργά συνέργειες με φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες, καθώς πιστεύουμε ότι ενώνοντας δυνάμεις θα μπορέσουμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο κοινωνικό μας έργο.  Με αφορμή αυτή τη συνεργασία θα ήθελα να καλέσω  και άλλες εταιρείες και φορείς , που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν, να στηρίξουν σε συνεργασία με το Δήμο τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας».