Συνεχίζεται η επιχείρηση αποσυμφόρησης, με απώτερο στόχο τη μεταφορά όλων των προσφύγων και μεταναστών στο Σκαραμαγκά και άλλες δομές φιλοξενίας, μέχρι το Πάσχα.

«Ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών ολοκλήρωσης στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, θα συνεχιστεί η μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας. Υπογράμμισε, επίσης, ότι τα στελέχη του λιμενικού με τη βοήθεια εθελοντών καταβάλουν προσπάθεια να πείσουν τα 450 άτομα που διαμένουν στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-2 να μετακινηθούν προς το κτίριο της Πέτρινης Αποθήκης και τον σταθμό της Ε-1.

Συνολικά 54.062 πρόσφυγες καταμετρήθηκαν στην ελληνική επικράτεια στις 8 το πρωί από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τον καθορισμό των κριτηρίων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε προσφυγόπουλα από τη Συρία και άλλες χώρες να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σία Αναγνωστοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα αφορά και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.