Τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ο Δήμος Πειραιά διοργανώνουν μοριοδοτούμενο επιμορφωτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται  στους δημότες και έχει ως σκοπό να τους μυήσει στον κόσμο της ψυχολογίας.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Ψυχολογία για Όλους», έχει δωδεκάμηνη διάρκεια 450 ωρών και ο τρόπος διδασκαλίας του είναι μεικτός: ο κάθε δημότης μελετά μόνος του το πλούσιο ψηφιακό υλικό, το οποίο αναρτάται σε πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ή αποστέλλεται με email, ενώ προβλέπονται δώδεκα δίωρες (μία κάθε μήνα) συναντήσεις μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom, κατά τις οποίες υπάρχει ζωντανή αλληλεπίδραση με τον εκάστοτε διδάσκοντα.

Το πρόγραμμα μοριοδοτείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για συγκεκριμένες ειδικότητες (πχ. εκπαιδευτικών), ενώ αποδίδει σε όλους Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες Επαγγελματικής Κατάρτισης ECVET (22,5).

Λόγω της συνεργασίας με τον Δήμο Πειραιά, τα ετήσια δίδακτρα είναι 100 ευρώ    (αντί 250 ευρώ). 

Οι εγγραφές θα γίνονται έως την 31η Ιανουαρίου 2021 και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την 1η Φεβρουαρίου 2021.

Ταυτόχρονα προκηρύσσεται πρόγραμμα υποτροφιών δωρεάν συμμετοχής για 10 άτομα, που θα προκύψουν μέσω κλήρωσης εφόσον υπάρχουν περισσότερες από 10 έγκυρες αιτήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την αίτηση συμμετοχής τους στο email: [email protected] μέχρι τις 31/01/2021 στις 15:00 μ.μ., κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλέφωνο: 2144053372.

Μπορείτε να μελετήσετε αναλυτικά την προκήρυξη στον παρακάτω σύνδεσμο:  https://bit.ly/380Cmy1

Τηλεφωνικές πληροφορίες μπορείτε να λαμβάνετε από τα τηλέφωνα:

v     Δήμος Πειραιά: Σταυρούλα Μελά, Τμήμα Δια Βίου Μάθησης, τηλ. επικοιν.: 2144053372  

v     Πανεπιστήμιο Αιγαίου – Προγράμματα Ψυχικής Υγείας: τηλ. επικοιν.: 2251036580, 2251036520 και 2251045006

Για τις εκπαιδευτικές, ερευνητικές, συγγραφικές και κοινωνικές δράσεις των προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τα μοριοδοτούμενα προγράμματα, επισκεφθείτε τις σελίδες:

https://psichologiagr.com

http://psichologia.gr

http://ppy.aegean.gr

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

 

«Η ψυχολογική στήριξη των συμπολιτών μας είναι αναμφίβολα πολύ σημαντική ιδίως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας που όλοι αντιμετωπίζουμε.

Για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε μετά από πρόσκληση  των Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και σε συνεργασία με  την έμπειρη ομάδα του, ώστε να προσφέρουμε στον βαθμό που είναι εφικτό συναισθηματική στήριξη  και επιμόρφωση σε όσους  δημότες μας επιθυμούν,  μέσα από  ένα ετήσιο μοριοδοτούμενο σεμινάριο με τίτλο «Ψυχολογία για όλους» με διαδικτυακή διδασκαλία».