Δωρεάν rapid test ανίχνευσης του Covid-19 στους εργαζόμενους της Διεύθυνσης Καθαριότητας διεξάγει σήμερα ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει για την ασφάλεια των δημοτικών υπαλλήλων και την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία. 

Τα προληπτικά τεστ ταχείας ανίχνευσης Covid-19, τα οποία πραγματοποιούνται από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου, στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου της Διεύθυνσης Καθαριότητας επί της οδού Θηβών, ολοκληρώνονται αύριο, Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε :

«Οι εργαζόμενοι της καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, από την αρχή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, έχοντας εντατικοποιήσει τη δουλειά τους με περισσότερους καθαρισμούς και απολυμάνσεις κοινόχρηστων χώρων, όπως είναι πλατείες, πεζόδρομοι, περιμετρικά των σχολείων και των νοσοκομείων, προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν η διασπορά του κορωνοϊού. Είναι σημαντικό λοιπόν οι εργαζόμενοι  του νευραλγικού αυτού τομέα του Δήμου, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους για να είναι η πόλη μας καθαρή, να αισθάνονται ασφαλείς και για τον λόγο αυτό διενεργούμε τα rapid test. Είναι μια δύσκολη περίοδος στην οποία πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα, έτσι ώστε να προστατεύσουμε στο μέτρο του εφικτού, τους εργαζόμενους του Δήμου, αλλά και το κοινωνικό σύνολο».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Την περίοδο της πανδημίας που διανύουμε, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δουλεύουν ανελλιπώς με 24ωρη βάρδια, εκτεθειμένοι σε μεγάλους υγειονομικούς κινδύνους, ώστε να διατηρούν την πόλη μας καθαρή. Η προάσπιση της υγείας τους είναι πρωταρχικό μας μέλημα, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα και με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια την εργασία τους».