Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε ο Κώστας Γαλάνης, υπάλληλος καθαριότητας στον Πειραιά, που κάθε μέρα λίγο μετά τα μεσάνυχτα βγαίνει στους δρόμους, φροντίζοντας για την καθαριότητα της πόλης.
«Σε καθημερινή βάση ξεκινούν τα απορριμματοφόρα από τις 12, μετά συνεχίζουν τα συνεργεία που καθαρίζουν τις πλατείες, οι οδοκαθαριστές. Με τον κορωνοϊό απολυμαίνουμε τις πλατείες», είπε ο κ. Γαλάνης.

«Οι οδοκαθαρίστριές μας είναι ωραίες γυναίκες. Πάντα ο Πειραιάς φημιζόταν για τις ωραίες γυναίκες», δείχνοντας τις συναδέλφους του, που βρίσκονταν στο σημείο.

Στην κάμερα του MEGA μίλησε και μία κυρία – εργαζόμενη στην καθαριότητα, αναφέροντας ότι «Από τις πέντε ξεκινάω τη δουλειά. Προστατευόμαστε όσο μπορούμε από τον κορωνοϊό, μας έχει δώσει και ο Δήμος ειδικές στολές και ό,τι μπορούμε και κάνουμε».

«Οι άνθρωποι της καθαριότητας δουλεύουμε 365 μέρες το χρόνο. Θέλουμε την αξιοπρέπεια των συνδημοτών μας και να σέβονται τη δουλειά μας. Αν σέβονται τη δουλειά μας θα είναι όλα πολύ καλύτερα. Πρέπει να αποκτήσουμε περισσότερη συνείδηση και παιδεία. Έχουν γίνει πολλά σημαντικά βήματα εδώ και χρόνια στον Πειραιά, και κάθε χρόνο κοιτάμε να είμαστε καλύτεροι», είπε ο κ. Γαλάνης.