Ένα μεγάλο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή της Παλιάς Κοκκινιάς στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, δημοπρατείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Το έργο, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής με προϋπολογισμό ύψους 9.300.000 ευρώ και έχει ως στόχο την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στον ευρύτερο Πειραιά. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε πως η δημοπράτηση του έργου αποτελεί μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, λέγοντας πως θα συμβάλλει καταλυτικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η συγκεκριμένη γειτονιά της Δ’ Δημοτικής  Κοινότητας πλήττονταν  έντονα από τα καιρικά φαινόμενα, γεγονός που είχαμε βιώσει, ευτυχώς για τελευταία φορά πριν από έξι χρόνια,  το 2014, όταν οι πλημμύρες στην περιοχή είχαν προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε οικίες, επιχειρήσεις και οχήματα. Η πόλη μας έχει ανάγκη από αντιπλημμυρικά έργα ευρείας έκτασης και χαίρομαι ιδιαίτερα που δημοπρατείται το διαδημοτικό αυτό έργο, καθώς αφορά και τον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη. Είναι σημαντικό για εμάς να υλοποιούνται παρεμβάσεις που έχουν στόχο την ασφάλεια των πολιτών, την προστασία της περιουσίας τους και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την Περιφέρεια και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, για την προσπάθεια  και τις ενέργειές της να προχωρήσει άμεσα  αυτό το μεγάλο έργο υποδομής. Η συνεργασία μας θα συνεχίσει να είναι διαρκής και  εποικοδομητική για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος της πόλης».