Σαράντα τάμπλετς διέθεσε ο Δήμος Πόρου στα Σχολεία και σε μαθητές του νησιού, μετά από χορηγία ύψους 4.360€ που εξασφάλισε η δημοτική αρχή από την κα Μάνια Σκλαβενίτη.

Η συγκεκριμένη προσφορά διατέθηκε κατόπιν συνεννόησης με τους Διευθυντές των Σχολείων, οι οποίοι, μετά από διερεύνηση για τον αριθμό των μαθητών που λόγω οικονομικής αδυναμίας δεν διαθέτουν στα σπίτια τους λάπτοπ ή τάμπλετ (καθόλου ή σε ικανό αριθμό που να καλύπτει όλα τα παιδιά της οικογένειας), κατέγραψαν τις σχετικές ανάγκες και ζήτησαν συνολικά 30 τάμπλετς από την δημοτική αρχή.

Τα τάμπλετς, τα οποία είναι μάρκας Huaewi, 10 ιντσών, κόστους 169€ (προ έκπτωσης) και με δυνατότητα λειτουργίας μέσω wi-fi και GSM, θα διατεθούν στους μαθητές καταρχήν με προσωρινή διάθεση, ώστε να είναι δυνατή η αναδιανομή τους αν κάποιες βαθμίδες εκπαίδευσης επαναλειτουργήσουν, ενώ με την λήξη των έκτακτων αναγκών της πανδημίας θα παραδοθούν οριστικά ως δώρα στους ίδιους μαθητές, σύμφωνα με την επιθυμία της δωρήτριας. Επιπλέον δέκα ακόμα τάμπλετς θα παραδοθούν απευθείας σε Ποριώτες μαθητές και φοιτητές για την κάλυψη των αναγκών τους.

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί την κα Μάνια Σκλαβενίτη για την προσφορά της και την ανταπόκρισή της στο αίτημα για κάλυψη αυτής της τόσο σημαντικής ανάγκης της τοπικής σχολικής κοινότητας.