O Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, υποδέχτηκαν  σήμερα στο Δημαρχείο, τον Κυβερνήτη κ. Κάρλος Ζουμάρραγκα του εκπαιδευτικού πλοίου του Ισημερινού «Guayas» το οποίο βρίσκεται από χθες στο λιμάνι του Πειραιά, σε αποστολή εκπροσώπησης της χώρας στις θάλασσες του κόσμου.

Στην εθιμοτυπική συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Επίτιμη Πρόξενος της Δημοκρατίας του Ισημερινού στην Ελλάδα κα Σουσάνα Βάσκεζ και ο Ανθυποπλοίαρχος κ. Δημήτρης Στενημαχίτης. 

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος  Δαβάκης, τόνισε:

«Σήμερα είχαμε την χαρά να επισκεφθεί την πόλη μας και το Δημαρχείο, ο πλοίαρχος, με τη συνοδεία του, ενός πολεμικού πλοίου ιστιοφόρου, ιστορικού πλοίου του Εκουαδόρ, δηλαδή του κράτους του Ισημερινού, μήκους περίπου 150 μέτρων με 148 άτομα πλήρωμα. Ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη. Επισκέπτονται και άλλους Οργανισμούς της πόλης μας, όπως είναι η Σχολή Ναυτικών  Δοκίμων, η Περιφέρεια και θα μείνουν  στον Πειραιά  τέσσερις ημέρες». 

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης προσέφερε στον Κυβερνήτη του πλοίου, μια αρχαία τριήρη και τον τουριστικό οδηγό «Destination Piraeus», ενώ ο κ. Κάρλος Ζουμάρραγκα προσέφερε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά το θυρεό του Αρχηγείου Ναυτικού του Εκουαδόρ.