Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών μέσω της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης στις ευπαθείς ομάδες της πόλης, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.
 
Όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας, η ΚΟ.Δ.Ε.Π. λειτουργεί καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» με διευρυμένες αρμοδιότητες, προκειμένου να μην αισθάνεται κανένας Πειραιώτης μόνος, αβοήθητος ή κοινωνικά απομονωμένος, αυτή την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας.
 
Συγκεκριμένα, κοινωνικοί λειτουργοί καταγράφουν τις ανάγκες και τα αιτήματα των πολιτών, τα οποία διεκπεραιώνουν – στο μέτρο του εφικτού - το συντομότερο δυνατόν.
 
Οι παροχές του προγράμματος περιλαμβάνουν την υποστήριξη της διαδικασίας για την άυλη συνταγογράφηση, την παράδοση φαρμάκων κατ΄ οίκον από φαρμακείο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τη διεκπεραίωση διοικητικών υπηρεσιών, καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη μέσω τηλεφωνικής γραμμής.
 
Η καταγραφή των αναγκών και η παροχή των παραπάνω υπηρεσιών γίνεται μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 210-4101750/753.
 
Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη κατοίκων και δημοτών του Δήμου Πειραιά, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με προτεραιότητα τους ηλικιωμένους, τους μοναχικούς και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ή δεν δύναται να εξυπηρετηθούν από τους οικείους τους και είναι ωφελούμενοι των κοινωνικών δομών του Δήμου Πειραιά.
 
Ο Δήμαρχος  Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι ο  Δήμος Πειραιά, ενισχύει περαιτέρω το κοινωνικό του έργο με στόχο την υποστήριξη των αδύναμων οικονομικά δημοτών και των ευπαθών ομάδων της πόλης, εν μέσω πανδημίας. Στη συνέχεια, ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» που υλοποιεί η ΚΟ.Δ.Ε.Π. δημιουργεί ένα «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας στην πόλη μας, προσθέτοντας: «Στόχος μας είναι με τις κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε, να στηρίζουμε ουσιαστικά συμπολίτες μας που διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες και έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ τη βοήθειά μας. Η  τοπική αυτοδιοίκηση παραμένει στην πρώτη γραμμή, αναδεικνύοντας τον ζωτικό και καίριο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει σε στιγμές κρίσης. Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει με αίσθημα αλληλεγγύης να ενισχύει και να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, κάτι που πιστεύω πως αποτελεί υποχρέωση, αλλά  και ηθικό μας καθήκον».
 
Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π., κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας ανέφερε σε δήλωσή του:
«Όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας είμαστε πάλι εδώ, στην πρώτη γραμμή, για να στηρίξουμε κάθε ευάλωτο συμπολίτη μας με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα. Για να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα προστασίας που θα στηρίζει την πόλη και τους κατοίκους της. Για να βοηθήσουμε, όσο γίνεται πιο γρήγορα, η πόλη μας να ξαναγυρίσει στην κανονική της ζωή. Εσείς τηρήστε τα μέτρα και μείνετε ασφαλείς. Εμείς θα φροντίσουμε για τα άλλα. Και όλοι μαζί θα βγάλουμε και πάλι τον Πειραιά νικητή».